Erilainen joulukakku – Jäädytetty puolukka-valkosuklaakakku
Kerroinkin teille jo, siitä kuinka olen innostunut jäädytetyistä kakuista. Ne kun ovat mielestäni hyydykekakun ja parfain sekoituksia. Edellinen jäädytetty kakkuni oli isänpäiväksi tehty Jäädytetty Domino-suklaakakku.
Nyt muuntelin reseptiä oikein urakalla ja tällainen siitä sitten tuli!!
Näitä tarvitset tähän herkkuun!
Pohjan tein ”vanhoista” pipareista ja sulatetusta voista. Määrä oli sellainen: noin ja tosta vielä pikkusen 🙂
Täyte:
200 g kotimaisia pakastepuolukoita sulatettuna
Tomusokeria, ehkä jotain 1/2 dl (kannattaa maistella, mutta samalla tulee muistaa, että valkosuklaa on itsessään aikast makeaa)
2 dl kuohukermaa
2,5 dl Flora vispiä
200 g Philadelphia Original -maustamatonta tuorejuustoa
200 g Marabou valkosuklaata sulatettuna
Pinnalle:
Kinuskia
Jäisiä karpaloita
Ja näin tämä valmistuu:
Hienonna keksit. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi.
Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Soseuta puolukat sauvasekoittimella ja lisää soseeseen tomusokeri. Vatkaa kerma ja Flora vispi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, puolukkasose ja viimeisenä sulatettu jäähtynyt suklaa.
Käytin tällä kertaa hieman erilaista vuokaa. Tähän vuokaan kakkuaineet kasataan väärinpäin eli ensin täytte ja sitten vasta pohjan keksimurut. Sitten kaikki onkin valmista. Kakku pakkaseen ja anna sen nukkua siellä yön yli.
Seuraavana päivänä tarvitsee tehdä vain kinuski ja heitellä jäiset karpalot kakulle. Kakku tarjoillaan ”kylmänä”, mutta tämäkin kakku tulee ottaa ajoissa huoneenlämpöön, jotta sitä pystyy leikkaamaan.
Niin ja sitten pieni vinkki!! ÄLÄ LAITA KUUMAA KINUSKIA JÄISELLE KAKULLE!!! Kinuski kovettuu ja jämähtää lähes välittömästi kakulle. Laita kinuski siis juuri ennen tarjoilua hieman lämpimän kakun pinnalle.
Hmmmmm… Täydellinen esimerkiksi jouluksi! Kevyttä ja raikasta!!
Mukavaa vaihtelua jouluruokien joukkoon! Hihihiih!!