Teehetken rahkapaistos
Mietin eilen illalla, kun uni ei tullut, että mitä kirjoittaisin teille seuraavaksi. Hetken pohdittuani, päädyin siihen, että tämän viikon keskittyisin ruoka-leivonnais-postauksiin. Tiesin, että saan ihanan ystäväni kylään tänään aamusta, tai no aamusta ja aamusta… Kaikki kun on niin suhteellista…
Olimme sopineet, että kun hän on ulkoiluttanut koiransa ja minun sekä Lilliputin aamutoimet ovat ohi, hän voi tulla meille. Noh, herätin Lilliputin tänään kymmeneltä, kun pikkuneiti olisi vielä jatkanut uniaan ja sitten olikin jo hieman kiire.. Päässä pyöri mitä tarjoan kaffen kanssa, mitä ehdin leipomaan, suolaista vai makeaa.. Lopulta päädyin Kirsti Tarjaksen Teehetken rahkapaistokseen.. Okei ihan pieniä muutoksia tein..
Tässä minun ohjeeni, jonka mukaan minun paistokseni valmistui:
- 250g rahkaa
- 1 dl kermaviiliä
- 2 munaa
- 6 rkl sokeria
- reilu hömpsäytys vaniljasokeria
- hyppysellinen suolaa
- hieman vajaa 6 rkl vehnäjauhoja
- VUOKAAN: 3-4 rkl sulanutta voita
- PINNALLE: Reilu hömpsäytys ripoteltuna fariinisokeria
Sekoita keskenään rahka, kermaviili, munat, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhot hyvin vatkaten. Sulata voi vuokaan ja kaada taikina voisulan päälle. Ripottele fariinisokeri taikinan pinnalle. Paista 225 asteessa noin 20-25 min. Tarjoile vadelmahillon ja smetanan kanssa!!
Mmmmmm, ja hyvää oli! Ystäväni halusi reseptin. Ilokseni sain Lilliputin kanssa lisää vieraita -> siskoni tuli yllätyskäynnille 🙂 Lopulta kun miehini tuli töistä kotiin paistosta oli jäljellä enää…..