BIGAHO FALLS, PORT BARTON

IMG_20180831_120513_Bokeh_Fotor.jpg

Heippa!

J&E: Kuten jo aikasemmin mainittiin, vierailtiin Port Bartonissa ollessamme myös paikallisella vesiputouksella. Meidän hotellin omistaja Luiz suositteli päiväretkeä Bigaho Fallseille, jonne oli meidän resortilta noin tunnin kävelymatka. Reittiohjeet saatiin retkiaamuna ja matka putoukselle oli melko simppeli. Hotellin portista polkua pitkin ulos, mangopuun kohdalta oikealle ja sitten polkua pitkin isomman, kylään vievän hiekkatien risteykseen asti. Risteyksestä vasemmalle ja tietä eteenpäin noin 40-50 min, vauhdista riippuen, kunnes vastaan tulee kyltti Bigaho Falls. 

Seurattiin ohjeita, pysähdyttiin matkalla kuvailemaan sekä pitämään juomataukoja ja matkaa meillä meni putoukselle noin tunnin verran. Ilma oli todella kuuma ja kostea ja kaikki lähes uitiin hiessä perille päästyämme. Vähän ennen putousta oli paikallisen perheen pitämä pieni kioski, josta ostettiin vähän naposteltavaa sekä vettä, ja samalla lahjoitettiin donation boxiin hieman pesoja putouksen ylläpitoa varten. 

Putoukselle kiivettiin pientä polkua pitkin vielä muutama sata metriä ja matkalle oli rakennettu jopa pukuhuoneet, sekä paikalliset vessat turisteja varten. Saatiin olla putouksilla lähes yksin, sillä meidän saapuessa paikalle edelliset turistit lähtivät melkein samantien. Ja meidän tehdessä lähtöä, paikalle saapui espanjalainen pariskunta. Paikka olikin ihanan rauhallinen ja saatiinkin nauttia luonnon äänistä sekä putouksen kohinasta aivan rauhassa. Pojat kävivät uimassa putouksessa, vaikka vesi olikin melko kylmää. 

 

Collage_Fotor55.jpgIMG_1225_Fotor.jpgCollage_Fotor33.jpgIMG_20180831_132502_Bokeh_Fotor.jpgCollage_Fotor67.jpgIMG_20180831_122115_Fotor.jpgIMG_1230_Fotor.jpgCollage_Fotor.jpgIMG_8638_Fotor.jpgIMG_8619_Fotor.jpgIMG_8651_Fotor.jpg

 

Takaisin kävellessä vierailimme vielä myös Bigaho Beachilla, kauniilla pitkällä ja vaalealla hiekkarannalla. Tällä hetkellä rannalla ei ollut vielä mitään asutusta, mutta sinne oli juuri alettu rakentaa jotakin uutta hotellia. Hotelli nousee todella hienolle paikalle, keskelle luonnon rauhaa, kauniin rannan äärelle. Matka takaisin omalle hotellille sujui nopeampaa, kuin menomatka ja kerkisimmekin vielä nauttimaan iltapäivän auringosta myös omalla rannalla rentoutuen. 

Bigaho Falls on todellakin käymisen arvoinen paikka. Pieni retkeily putoukselle oli mukavaa reippailua muuten niin rentoilun ja loikoilun täyteiselle kolmepäiväiselle Port Bartonin visiitille. Port Bartonin kylästä asti tosin matkaa putoukselle on noin viisi kilometriä enemmän kuin meillä. Mutta kannattaa laittaa harkintaan, mikäli Port Bartoniin tai Sunset Colorsille päätyy! 

IMG_20180831_131737_Fotor.jpgIMG_1241_Fotor.jpgIMG_1239_Fotor.jpgIMG_8652_Fotor.jpg

 

Jesse ja Elliina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *