EL NIDO

IMG_20180903_174627_Fotor.jpg

Heippa taas!

J&E: Port Bartonin rentoiluloman jälkeen me otettiin taas alle Shared van ja suunnattiin meidän seuraavaan kohteeseen, El Nidoon. Matka taittui suht nopeasti nukkuessa ja kuunnellessa meidän vanissa matkanneen aussipariskunnan juttuja. Meidän kyyti lähti Port Bartonista jo aamulla kahdeksalta ja El Nidoon saavuttiinkin jo puolen päivän aikaan. El Nidossa vanit eivät saa ajaa lainkaan ihan El Nidon keskustaan saakka, sillä kadut on todella pieniä ja ahtaita. Niinpä mekin otettiin bussiterminaalista kaksi kolmipyörää eli tricyclea (paikallista menopeliä) meidän hotellille, joka sijaitsi aivan El Nidon pienessä keskustassa. Oltiin taas kerran bookattu hotelli Trip Advisorin suositusten mukaan ja paikka osoittautui todella kotoisaksi ja viehättäväksi hotelliksi. Hotellin nimi oli Bulskamp Inn. 

Vietettiin El Nidossa yhteensä neljä päivää ja meidän pieneksi harmiksi Nidossa satoi koko siellä olomme ajan. Jouduttiin siis skippaamaan myös täällä island hopping tourit ja muut rantaelämää muistuttavat suunnitelmat. Ei kuitenkaan annettu sateen haitata, vaan pelattiin hotellin aulassa scrabblea, istuskeltiin mitä kivemmissa kahviloissa, syötiin gelatoa ja käveltiin ympäriinsä tutustuen paikkoihin. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä Nidossa pidettiin oikein kunnon retkipäivä ja käveltiin oikein kauemmas keskustasta tutustumaan paikkoihin. 

Filippiineillä aloitetaan joulun vietto jo syyskuussa, joten esimerkiksi tutustumassamme paikallisessa tavaratalossa oli jo täysi joulutohina päällä ja joulukoristeita myynnissä pilvin pimein. Myös Nidoon matkatessamme matkan varrella olleessa ruokapaikassa laitettiin paikkaa jo joulukuntoon, joululaulut soivat ja jouluvalot vilkkuivat auringonpaisteen ja helteen keskellä. Oli melko hauska kuulla joululauluja jo aivan syyskuun alussa. 

Collage_Fotor.jpg

Collage_Fotoro.jpg

IMG_E8715.JPG

IMG_20180903_124901_Fotor.jpg

IMG_20180903_123737.jpg

El Nidon keskustassa on paljon paikallisia tricycle kuljettajia kauppaamassa jokaisessa kadun kulmassa kyytiä Nacpan beachille tai vesiputouksille. Näitä kuljettajia oli täällä enemmän kuin edes Bangkokissa ollessamme. Me tyydyttiin kävelemään paikasta toiseen, mutta välillä nuo kuljettajat tuntuivat jopa hieman raskailta tuputtaessaan kyytejä paikasta toiseen ja etenkin sinne Nacpan beachille. El Nidon ranta ei olekaan oikein mikään uimaranta, vaan se on täynnä veneitä ja paikallisia ravintoloita, joten Nidosta porukka yleensä suuntaa Nacpanille, jos tarkoituksena on mennä rantapäivää viettämään. Myös me oltiin etukäteen ajateltu lähteä käymään tutustumaan tähän lähellä sijaitsevaan Nacpan Beachiin, mutta sateiden takia ei lähdetty sinnekään. Kuitenkin oltiin kuultu rannasta paljon hyvää, joten ehkä ensi kerralla sitten sinnekin. 

Koko tämä neljä päivää meni flipflopeissa kulkiessa, sillä kadut tulvivat vettä ja välillä kuravettä oli nilkkoihin asti. Ei siis tullut kuuloonkaan kävellä missään paremmissa kengissä kaduilla. Meidän hotellilta löytyi onneksi myös jalkojen pesupaikka, jossa sai pestyä kengät ja jalat puhtaaksi jokaisen kävelyreissun jälkeen. 

El Nidosta päällimmäisenä mieleen jäi kivat kahvilat, isot vuoret, söpöt pikku sisustus & vaatekaupat ja juurikin nämä tricycle kuljettajat. Aurinkoisella säällä tästä paikasta olisi saanut varmasti enemmän irti, mutta tiedettiinhän me sekin, että sadekaudella siellä helposti sataakin paljon. Ensi kerralla ehkä sitten kuivalla kaudella tännekin uudelleen! 

IMG_20180903_174100.jpg

IMG_8729_Fotor.jpg

IMG_8720_Fotor.jpg

IMG_8730_Fotor.jpg

IMG_E8718_Fotor.jpg

Collage_Fotorj.jpg

Collage_Fotorl.jpg

Collage_Fotory.jpg

IMG_8754_Fotor.jpg

IMG_20180904_105742__01_Fotor.jpg

Collage_Fotorö.jpg

Collage_Fotorp.jpg

Jesse ja Elliina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *