PUERTO PRINCESA, PALAWAN

J&E: Me tosiaan lennettiin Palawanille Manilan kautta ja meillä oli meno-paluulennot Palawanin pääkaupunkiin Puerto Princesaan. Koska kulkeminen Palawanin saarella on aikalailla jeepneyjen sekä vanien varassa, ei uskallettu ottaa paluulentoa suoraan samalle päivälle, kuin El Nidosta lähdettiin. Päätettiinkin viettää kaksi yötä vielä Puerto Princesassa. Oltiin kuultu ja luettu paikasta paljon kommentteja siitä, ettei Princesa ole oikein mikään lomailumesta ja siellä ei kannatakaan tuhlata paljoa aikaa reissusta. Me kuitenkin otettiin riski ja päätettiin viettää ihan yksi kokonainen päivä Princesassa. Princesa muistuttaa asukasluvultaan ja meiningiltään jo oikein suurempien maiden pääkaupunkeja ja liikennettä siellä olikin jo aivan eri lähtöön, kuin muualla Palawanilla liikuttaessa. 

Täällä meidän hotelliksi valikoitui jälleen googlettelun, bookingin ja Trip Advisorin selaamisen jälkeen Island Stay hotel. Hotelli oli aivan lentokentän lähellä ja siihen kuului ilmainen lentokenttäkuljetus, joka oli hyvä meidän tulevaa aamulentoa varten. Ei mikään häävi paikka, mutta oltiin kyllä kieltämättä vähän helpottuneita, että hotelli näytti kuitenkin suht normaalilta, kun oltiin meidän vanikyydillä kierretty pudottamassa porukkaa mitä syrjäisempiin pikku hostelleihin ja majataloihin. Meillä oli neljän hengen huone, joka oli juuri passeli meidän kahden yön majoittumiseen. Huone tosin oli valitettavasti melko likainen ja ainakin Elliina oli sitä mieltä, ette se ollut kovinkaan viihtyisä. Siellä nukkui sen pari yötä, mutta ei suositella pidemmälle lomalle. Hotellin kanssa samassa rakennuksessa oli pieni kahvila-ravintola, jossa syötiinkin aamiainen sekä kaksi kertaa illallinen, sillä lähistöllä ei oikein ollut kävelymatkan etäisyydellä kauheasti ruokapaikkoja. Tämä kahvila-ravintola oli kuitenkin oikein hyvä paikka ja sieltä sai todella hyvää illallista. 

öl.jpg

Collage_Fotorlkj.jpg

El Nidon sateiden jälkeen Puerto Princesassa säät alkoivat taas suosimaan meitä ja niinpä seuraavana päivänä päätettiin lähteä liikenteeseen ihan jalan. Vaikka oli vähän pilvistä, oli lämpöä ainakin 35 astetta. Kierrettiin ensin lähikatuja, jonka jälkeen käveltiin 5 kilometrin päässä sijaitsevalle suurelle ostoskeskukselle. Kierrettiin keskus läpi, shoppailtiin ja maisteltiin erilaisia välipaloja ruoka-alueella. Illalla otettiin neljään pekkaan tricycle, johon ahtauduttiin oikein huolella. Meidän kuskin nimi oli Joel ja hänen menopelinsä oli vielä ehkä keskiluokkaa pienempi. Hyvin kuitenkin mahduttiin ja matkattiin tiiviissä tunnelmissa takaisin hotellille illaksi. 

Puerto Princesa ei siis sinänsä ole meidänkään mielestä mikään lomakohde, mutta kyllä siellä muutaman päivän saa kulumaan. Princesasta voi lähteä esimerkiksi päiväretkelle Honda Bayyn, jossa pääsee rannalle sekä myös island hopping-toureille. Lisäksi Princesasta meidänkin suunnitelmissa oli ensin vierailla maanalaisella joella, mutta jätettiin tämä lopulta väliin. Ehkä sinnekin sitten ensi kerralla. Princesa oli kuitenkin ihan näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Kahden yön jälkeen oltiin jo hyvillä mielin valmiina lähtemään kohti Balia! 

Collage_Fotoriuykyu.jpg

IMG_8549_Fotor.jpg

IMG_20180906_144419_Fotor.jpg

Jesse & Elliina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *