Ihana kesä-Tampere: Tallipiha

Rakastan Tamperetta, vaikka minut voissa paistettaisiin. Kesän kunniaksi ajattelin jakaa teille vinkkejä, mitä tehdä täällä lasten kanssa. En aio mainostaa Särkänniemeä, vaan kertoa jostakin ihan muusta. 

Aloitetaan Tallipihasta, joka on yksi lempipaikoistani. Tallipiha on nimensä mukaisesti rakennettu 1800-luvulla tallipihaksi tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeckin hevosia ja niiden hoitajia varten. Tallipihan talot ovat pieniä ja söpöjä kuin piparkakkutalot. Pihapiiristä löytyy ihana vanhanaikainen kahvila, monta suloista puotia, sekä kesäisin karuselli ja kanoja. Maksullisille hevosajeluille Tallipihalla pääsee tapahtumien yhteydessä. 

Tapahtumia Tallipihalla riittääkin laidasta laitaan. Jokaisena juhlapyhänä tuntuu olevan lastentapahtuma ponitalutuksineen ja noitineen/tonttuineen/muine maskotteineen. Lisäksi heinäkuisin Tallipiha on tarjonnut harrastajakäsityöläisille myyntikoppeja koko kuukaudeksi käyttöön. Tallipihalla on tansseja, runoiltoja, kirpputoreja, vintage-tapahtuma, konsertteja…

 

941128_549330385110427_1242537130_n.jpg

kuva

Pysyvistä puodeista lempparini ovat Vahdin talo ja Tallimestarin talo. Ensimmäisestä löytyy kaikkea värikästä ja ihanaa, erityisesti lapsille ja lapsenmielisille sopivaa rompetta. Vanhanaikaisia peltileluja, myssyjä, mekkoja, essuja, kauniita julisteita ja postikortteja, kaikkea mahdollista sormiasyyhyttävän suloista tavaraa koko pieni mökki täynnä. Täältä löytyy kivoja, erikoisia lahjoja ja tuliaisia lapsille. Jälkimmäisessä sijaitsee huumaavan ihana suklaapuoti, josta saa myös kaikenlaisia muita kauniita herkkuja. 

Tallipihassa tarpeeksi ihasteltuaan ja tuhlattuaan voi kiivetä viereiselle mäelle, jolla sijaitsee mielestäni Tampereen kaunein puisto; Näsinpuisto. Näsinpuiston laella sijaitsee kaunis, vanha ja traagisen tarinan kätkevä Milavida. Puistosta on hienot näkymät Näsijärvelle ja Särkänniemeen, kunnollinen leikkipuistokin löytyy. Täällä kannattaa levähtää pitkä hetki eväiden kera. 

nasinlinna-nasinpuisto-tampere.jpg

kuva

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *