Kulinaristisia kokemuksia kupeitten hedelmälle
( TAMPERELAINEN LILY-ÄITI, etsimme sinua tositarkoituksella kahvittelutreffeille 8.5.! )
…
Aina välillä tekee mieli kokata jotain erilaista lapsosen päivän piristykseksi. Tuttujakin raaka-aineita voi lähestyä uudella tavalla, ja niinpä saivat spontaanisti muotonsa leivitetyt kesäkurpitsakiekot, joista tuli yllättävän hyviä. Koemaistaja jaksoi vetää näitä pieneen napaansa viitisen kappaletta. Valmistus kävi hyvin nopeasti ja helposti.
Nämä käyvät oikein hyvin äidin ja vauvan yhteiseksi naposteltavaksi. Sopivat välipalaksi vaikka hedelmäsoseen ohessa mussutettaviksi tai taitavalle sormiruokailijalle esimerkiksi paistetun lohen kaveriksi lounaalla. Aikuisten kiekkoja voi maustaa enemmän ja nautiskella vaikka paistetun halloumin ja lohkoperunoiden kera.
Leivitetyt kesäkurpitsakiekot, 10 kpl
– kesäkurpitsaa
– korppujauhoja
– 1 kananmuna
– vauvallesi tuttuja mausteita, esim. mustapippuria, kuivattua paprikaa, kuivattuja yrttejä
– loraus oliivi- tai rypsiöljyä
Kuori kesäkurpitsaa reilu 5 cm:n pätkä. Koekeittiössä kokeiltiin myös kuorellista versiota, mutta kuoreton osoittautui helpommaksi syödä. Leikkaa kesäkurpitsasta noin puolen sentin paksuisia kiekkoja.
Riko kananmuna pieneen kulhoon tai lautaselle, riko munan rakenne. Laita kevyt kourallinen korppujauhoja toiselle lautaselle. Mausta korppujauhot kevyesti sen mukaan, mihin mausteisiin beibisi on tottunut.
Kasta kiekot yksi kerrallaan kananmunaan, kopauta ylimääräiset munamömmöt kiekosta pois. Pyörittele välittömästi korppujauho-mausteseoksessa molemmin puolin. Paista öljyssä keskilämmöllä pehmeiksi, ainakin muutama minuutti per puoli. Tai millaista kypsyyttä juuri sinun beibisi purukalusto nyt halajaakin. Älä kärvennä.
Jäähdytä valmiit kiekot syöntilämpöisiksi pika-pikaa ikkunalaudalla, koska ruoanlaittoinspiraatio iski kuitenkin just ennen ruoka-aikaa…
Valmis!