Voi jeesus

Lyhyesti haluan toivottaa ihanaa naistenpäivää sinulle lukija. Otan itse naisten aseman Suomessa vähän liiankin itsestäänselvyytenä. 8. maaliskuuta on hyvä pohtia sitä, ettei asiat aina ole olleet yhtä hyvin. Naiset voisivat edelleen olla toisesta sukupuolesta huolehtivia vauvantekokoneita. Kirnuttaisiin voita ja pidettäisiin turpamme kiinni. Ei kaikki vieläkään ole kovin tasa-arvoista, mutta parempaan suuntaan mennään. Saadaan äänestää. Olla yrittäjiä. Tai vaikka harrastaa seksiä, vaikkei oltaisikaan parisuhteessa!

Palaan kesän 2017 tapahtumiin. Aiemmin Tinderin biossani luki asiallinen kuvaus itsestäni. Kerroin lyhyesti kiinnostuksen kohteistani, opinnoistani ja työstäni. Jostain syystä tuli tarve muuttaa teksti turhaakin turhempaan ” Take me to eat chicken nuggets ”. En olisi uskonut, mutta tämä oikeasti toimi. Sain paljon treffipyyntöjä mäkkäriin ja heselle. No, sehän sopi.

Jostain syystä kiinnitin huomiota Matiakseen. Sovimme, että menemme syömään niitä nugetteja. Hän haki minut kotoa ja lähdimme vähän syrjäisempään mäkkäriin syömään.  Meillä oli ihan hauskaa yhdessä. Matias puhui sellaisella pehmeällä äänellä. Sellaisella, jota voisi kuunnella ikuisuuden. Ostimme Big Share boxin jaettavaksi. En kehdannut sanoa olevani suuriruokainen nainen, joten nälkä jäi. Ei se mitään.

Lähdettiin siitä vielä yksille toiselle paikkakunnalle. Hän kertoi isoisänsä olevan varakas mies ja totesi monen paikkakuntalaisen tunnistavan hänet siksi. Mennessämme pubiin istuskelemaan, miehestä tuli jotenkin vainoharhainen. Hän koki, että lähellä istuva pariskunta kuunteli juttujamme ja luuli kaikkien vastaantulevien ihmisten tunnistavan hänet. Tunnelma oli melko kiusallinen varsinkin aiempaan verrattuna. Matiaksen ehdotuksesta lähdimmekin pian hänen kotiinsa.

Päästyämme hänen luokseen, minua odotti yllätys. Miehen koti oli täynnä pienen lapsen kuvia. Lapset eivät minua haittaa, mutta on hieman outoa tutustua toiseen monen tunnin ajan, eikä lapsen olemassaolo tule ilmi missään kohtaa.

” Joo mä olen isä. Olin naimisissakin, mutta erottiin pari vuotta sitten. Ajattelin, ettet olis tullut jos oisin asiasta kertonut.”

Olisin minä tullut ja toivottavasti isä avustaisi minua pian tulemaan uudelleen.

Juttelimme sohvalla niitä näitä. Jostain syystä hän avautui ex-vaimostaan. Existä puhuminen pilaa tunnelman kuin tunnelman, mutta empaattisena ihmisenä toimin Matiaksen olkapäänä. Välillä suutelimme. Yritin tehdä aloitetta pidemmälle, mutta mies jotenkin vaivaantui ja meni hieman paniikkiin. Himot kuitenkin voitti ja harrastimme kiihkeää seksiä sohvalla. Ehdotin makuuhuoneeseen menoa, mutta Matias kertoi makuuhuoneensa olevan pyhä, eikä sinne menisi kukaan muu kuin hän itse ja hänen poikansa. Ihmettelin asiaa, mutta annoin olla.

Kun hommat oltiin saatu ns. pakettiin. Menimme suihkuun. Matias toivoi minun kuitenkin odottavan omaa suihkuvuoroani. Hänen kätensä tärisivät. Kysyin mikä hänelle tuli, mutta sain vastaukseksi ”ei mikään”. Suihkusta tultuani yritin saada häntä avautumaan. Matiaksen outo käytös kiinnitti huomioni ja vaadin selitystä. Hän huokaisi syvään, katseli kattoon ja alkoi avautua.

Matias kertoi uudemman kerran eron olleen hankala. Hän oli viettänyt hetken railakasta sinkkuelämää, kunnes oli ymmärtänyt sen aiheuttavan vain enemmän vahinkoa ja kertoi pohtineensa elämäänsä ja valintojaan monelta eri kantilta. Näinä aikoina hän oli löytänyt paikkansa kirkosta. Matias uskoi hartaasti Jumalaan ja Jeesukseen. Yritti käydä joka sunnuntai kirkossa ja rukoili ennen jokaista ateriaa. Mielessäni pyöri vain, miten hirveä ja nälkäinen ihminen olin. Olin mennyt koskemaan Herran mieheen. Mietin miten syvää syyllisyyttä Matias tuntisi illastamme, koska oli ollut pitkään selibaatissa. Samalla ymmärsin myös, ettei aiempi tärinä johtunut suuresta nautinnosta vaan ennemminkin katumuksesta ja järkytyksestä.  Minun takia hän saattoi uskoa, ettei pääse enää taivaaseen. Eikä me oltu edes rukoiltu tai siunattu aiemmin syötyjä nugettejamme.  Sain onneksi kyydin kotiin. Soitin ystävälleni ja kerroin tapahtuneesta. Hän kertoi tekevänsä minusta horonkäristystä.

3 kuukauden päästä tapahtuneesta puhelimeni piippasi saapuneen viestin merkiksi. Matias. Kyseli muistinko hänet vielä. Miten voisin muka unohtaa? Hän kertoi ajattelevansa edelleen iltaamme. Ehdotti uutta tapaamista. Hän myös kertoi harkitsevansa minun päästämistäni makuuhuoneeseensa. En muista vastaustani, muttemme koskaan enää tavanneet.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *