HOMEMADE SNICKERS
Snickers-patukka on aina ollut yks mun lempiherkuista ja vaikka oon jo ajat sitten miettinyt Snickerssejen tekemistä itse, niin en oo saanut aikaseksi ennen kuin nyt. Ja kyllä muuten kannatti tehdä. Näistä tuli ihan älyttömän hyviä, eikä tekemisessäkään kauaa mennyt. Helppoa kun mikä! Resepti on vapaasti suomennettu Baka med Frida blogista.
Snickers, 10 palaa:
- 200 g maitosuklaata
- 2 dl maapähkinävoita
- 1 purkki ”vaahtokarkkivaahtoa” (marshmallow fluff, saa esim. Prismoista)
- 220 g pehmeitä kermakarkkeja, esim. Wether’s Originals tai Omar
- 2 rkl kermaa
- 2 dl suolapähkinöitä
Tee näin:
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen (n. 1,5l kokoinen) vuoka leivinpaperilla.
- Sulata maitosuklaa mikrossa ja sekoita joukkoon 1 dl maapähkinävoita. Kaada puolet seoksesta vuoan pohjalle ja levitä niin että koko vuoan pohja peittyy. Laita jääkaappiin hetkeksi.
- Sulata vaahtokarkkivaahto ja loput maapähkinävoista (1dl) ja sekoita hyvin yhteen. Kaada seos sitten jähmettyneen suklaapohjan päälle. Laita takaisin jääkaappiin.
- Sulata kermakarkit kattilassa kerman kanssa. Sekoita koko ajan ja pidä levy pienellä lämmöllä. Kun karkit ovat sulaneet, lisää sekaan suolapähkinät. Kaada seos vuokaan edellisen kerroksen päälle.
- Kun kermakarkki-pähkinä-kerros on hiukan jähmettynyt, kaada päälle vielä viimeinen suklaakerros.
- Anna jähmettyä kunnolla, ennen kuin leikkaat paloiksi.
Alkuperäinen ohje täältä.