Paras porkkanakakku
Tässä tulee ohje super herkulliseen porkkanakakkuun. Oon tehnyt porkkanakakkua tällä samalla ohjeella jo vuosia ja toimii kyllä joka kerta! Useissa ohjeissa on mun mielestä ihan liian vähän kuorrutetta, mutta tässä sitä on reilusti! Kuorrutteen kanssa ei säästellä 😀
Pohja:
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,75 dl öljyä
- 3 pientä porkkanaa
Kuorrute:
- 200 g tuorejuustoa
- n. 4 dl tomusokeri
- 1 tl vaniljasokeria
- yhden appelsiinin kuori raastettuna
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita porkkanaraaste muna-sokeriseokseen. Lisää taikinaan myös keskenään sekoitetut kuivat aineet ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada noin 25×25 cm vuokaan ja paista uunissa noin 40-45 minuuttia.
Pohjan jäähtyessä voit tehdä kuorrutteen. Notkista tuorejuusto ja sekoita yhteen tomusokerin, vaniljasokerin sekä appelsiinin kuoriraasteen kanssa. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin ja anna kuorrutteen jähmettyä kunnolla ennen leikkaamista.