Syksyn kirjat + kilpailu: voita Pekka Hiltusen esikoisromaani

Kaksi-nolla

Lahjomaton arvontageneraattori on puhunut, kirjapalkinnot lähtevät Jeminalle ja Ambrosialle! Katsokaas kommenttiboksiin!

Kun muut, niin minäkin. Tykkään listoista ja into pinkeänä kirjaan ylös joka syksy ja kevät kustantamoiden kuvastoista ne uutuudet, jotka haluan lukea.

Koska olen tunnollisten opiskeluvuosien jälkeen kovalla työllä opetellut jättämään huonot kirjat kesken ja vastustan kirjojen lukemista suoritusmielessä, listani ovat kovin armollisia. En  kuvittele lukevani kaikkia kiinnostavan tuntuisia uutuuksia, vaan valmistaudun lukemaan ehdottomasti vain muutaman etukäteen inspiroivimman.

Tässä minun versioni syksyn uutuuslukemisista, jaoteltuna supertieteellisesti kolmeen tärkeysluokkaan. Voilá! Sokerina postauksen pohjalla myös kirjakisa.

Pakko lukea

Michael Cunningham: Illan tullen. Jos kustantajan katalogi lupaa, että Tunnit-romaanin kirjoittajan uusi teos käsittelee elämän tarkoituksen etsimistä, onko minulla varaa olla lukematta? No ei ole.

Orhan Pamuk: Hiljainen talo. Hullaannuin Pamukiin kunnolla viime vuonna. Rakastan hänen surumielistä tapaansa katsoa maailmaa ja kuvata ihanaa Istanbulia. Uutuudessa eletään vuotta 1980, aikaa juuri ennen armeijan vallankaappausta.

Lionel Shriver: Jonnekin pois. Olen jo aiemmin avautunut traumaattisesta suhteestani Shriveriin. Olisipa uutuus Poikani Kevinin tasoa, ei esimerkiksi Kaksoisvirheen.

Kiinnostaa kovasti

Pekka Hiltunen: Vilpittömästi sinun. Imagen toimituspäällikkö kirjoitti trillerin kylmässä Lontoossa asuvista naisista, ystävyydestä ja huijauksista.

Mike Pohjola: Ihmisen poika. Roolipelaajaveteraanin kirjassa poika luulee olevansa Jeesus. Heti alkoi kiinnostaa.

Aravind Adiga: Viimeinen mies. Kohkattu ja kehuttu Valkoinen tiikeri oli tasoa ihan jees mutta sivisti minua intialaisen keskiluokan elämästä niin paljon, että totta maar luen aiheesta lisää.

Paul Auster: Sunset Park. Nooo on kai tämäkin nyt luettava. Vuosi 2008 ja suuri romahdus. New Yorkissa, missäs muualla.

Kaarina Hazard: Julkinen poru. Joskus Hazardin sivallukset ärsyttävät, toisinaan piristävät. Tuoreimmassa(kin) esseekokoelmassa käsitellään mediaa.

Katson sillä silmällä

Helmi Kekkonen: Valinta. Tunnustus: en tunne Helmi Kekkosen aiempaa tuotantoa laisinkaan, mutta Ina on kehunut monesti. Siinä on tarpeeksi suositusta.

Anna-Kaari Hakkarainen: Verkko. Esikoisromaani sijoittuu kuvitteelliseen Neuvosto-Suomeen. Tykkään mitä jos -kirjoista ja elokuvista, miksen siis tästäkin.

Katja Kettu: Kätilö. Kun mukavan vimmainen kirjoittaja kertoo kätilön ja saksalaisen luutnantin rakkaudesta jatkosodan aikaan, käsillä saattaa olla sellainen sotakirja, josta minäkin innostun.

Ja nyt on teidän vuoronne. Mitä aiotte lukea tänä syksynä? Uutta, vanhaa - molemmat käyvät. Olen saanut Gummerukselta kaikkien kommentoijien kesken arvottavaksi kaksi kappaletta Pekka Hiltusen Vilpittömästi sinun -romaania.

Kommentit

Sugar & Pepper

Syksyn uutuuksista kiinnostaa Paul Auster ja Chimamanda Ngozi Adichie. Jo julkaistuista kirjoista lukemista odottavat mm. Cecilia Samartinin Nora & Alicia, David Nicollsin Sinä päivänä ja Chris Cleaven Little Been tarina.

Tällä hetkellä kesken on (vihdoin ja viimein!) Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen. :)

susa

anna kareninan. aluksi sen piti olla maaliskuu-projektini, no, koko maaliskuun kirja pölyttyi vaan hyllyssä. sitten ajattelin, että jos sen nyt kesällä saisi plärättyä läpi, mutta piruakos tässä, kesä on mennyt ohi ja anna karenina on tomuisempi kuin ikinä. nyt ajattelin ottaa itseäni VIHDOIN niskasta kiinni: jos loppuvuonna jotain siis on luettava (tenttikirjojen lisäksi) niin eiköhän anna karenina nyt voisi tulla käsiini.

uusi cunningham kyllä kiinnostaa ja kovin. katsotaan jääkö anna k:lta aikaa (vai jääkö se taas ikipölyn armoille hyllyyni...)

Luminosa

Minä ajattelin lukea Myrskyluoto-sarjan. Sain sen joululahjaksi, enkä vielä ole ehtinyt avata sitä.

nooramari (Ei varmistettu)

vaihtoehtoja on liikaa. potentiaalisimmat olemisen sietämätön keveys ja idiootti.

Jemina
No Sex and the City

Uutuuksista eniten kiinnostaa Johanna Sinisalo Enkelten verta. Synkkiä visioita lähitulevaisuudesta, maailma on loppumassa, ja sitten ihan vaan tietysti Sinisalon hurja lahjakkuus - jes, jes ja jes!

Ina
Inahdus

Ihanaa, lisää kirjalistoja! :) Osuit myös mun Pamuk-traumaan - milloin, oi milloin ehdin paikata senkin vajeen, kun moni sitä niin ylistää...

Ja millä ajalla luen tänä syksynä edes ne must-kirjat (joista tosin osa putoaa pois must-listalta muiden bloggaajien tai kirjakritiikkien myötä ;)

 

Appelsiininkukkia

Orhan Pamukin Viattomuuden museo kuulostaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti kerkeän sen opiskelun ohella lukemaan :)

Uutuuksista aion ehdottomasti lukea Austerin, ja jos aikaa jää, niin ehkä Chimamanda Ngozi Adichien. Vanhoista taas seuraavana lukulistalla olisi Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin. Luin sen monta vuotta sitten ja rakastin sitä kirjaa, ja nyt kun se sattumalta tarttui mukaan eurolla divarista niin ajattelin, että olisi ehkä vihdoin aika lukea uudelleen. Toivottavasti se on edelleen yhtä hyvä kuin silloin nuorempana... :)

Marika, Vierailija (Ei varmistettu)

Aah! Listoja! Omat listani jo, köh, keväällä laatineena nostan muun muassa Cunninghamia kärkeen. Voi, ole yhtä hyvä kirja kuin Tunnit tai Samaa sukua! Erityisesti Samaa sukua... Vihasin Säkenöiviä päiviä, koska olin siihen niin pettynyt. Se julkesi olla selvästi huonompi kuin aikaisemmat... Ja samat sanat Lionel Shriverille: ole hyvä kirja, älä ole paha kirja.
Odotan myös China Mievillen kirjaa Toiset. Olen kuullut luotettavalta lukijalta, että Mieville on hyvä. Nyt eka suomennos. Musta hevonen.
Adichien luin. Oli hyvä. Voisin lukea uudelleenkin.
Toinen musta hevonen: Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe. Veikkaan, että tosi hyvä tai kauhea. Tulee keltaisesta kirjastosta, joten mahdollisuudet ovat hyvät...

Nora
Noran world

Inakin listasi syksyn uutuuksia. sinne kommentoin omia lukujuttuja.
Leena Lehtolaisen uusin tuli luettua jo, meni nopeasti, kun tapahtumat etenee ja kerronta on sujuvaa. Liza Marklundilta on tulossa uusi kirja, sitä onkin odoteltu.

Lukulistalla on myös Jo Nesboa, jotka on vielä jäänyt muiden jalkoihin. Samoin Patricia Cornwelliä. Joitain yksittäisiäkin kirjoa löytyy kaapista, joita olen poiminut alekoreista. :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Hyviä valintoja! Lisään omaan listaani vielä Kristina Carlsonin William N. Päiväkirjan, Hesarin tämänpäiväinen kritiikki lupasi paljon.

Luin muuten juuri tuon Chimamanda Ngozi Adichien novellikokoelman, ja kirjoitan siitä täällä tuota pikaa. Juonipaljastus: pidin!

Ambrosia, Viattomuuden museo oli minun eka Pamukini, ja oih se oli ihana!

 

Ajattelin lukea Evelyn Waughin "The Loved One", Nabokovin "Luzinin puolustus", Tiibetiläisen kuoleiden kirjan (Bardo Thodol)  ja Johannes Ittenin "The art of color" on hyvä käydä läpi uudestaan. Siis aika vanhoja teoksia. 

Tietysti tämä on ainoastaan mielikuvituslista. Onneksi sentään kirjat ovat jo hyllyssä  :)

Mimmu (Ei varmistettu)

Muakin kiinnostaa Jeminan listalla oleva uusi Johanna Sinisalon kirja. Ainakin sen luen. Ja ehkä jotain klassikkoa vois kokeilla... Anna Karenina taitaa olla liikaa, mutta jos vaikka Tsehovin näytelmää tai muuta.

Appelsiininkukkia

Kati; kiva kuulla suosituksia! Tein testin suomalaisen kirjakaupan sivuilla ja se suositteli Viattomuuden museota, joten ajattelin kokeilla kunhan saan sen käsiini :)

Ina
Inahdus

Mimmu: Anna Karenina on mahtava, suosittelen! Koska rakastan venäläisiä klassikoita, en voi olla ehdottamatta: Tsehov on kuningas, mutta suosittelen ehkä novellikokoelmia alkuun näytelmien sijaan. Niistä on ainakin hyvä alottaa - jos saat kokoelman nimeltä Tarpeettomia ihmisiä käsiisi jostain, niin se on huikea, ja hauska kaiken lisäksi. Mutta kaikki Tsehovin novellit toimii.

Kristina Carlson vaikutti tosiaan hyvältä Hesarin perusteella, vaikka siinä mun omassa listassakin on jo enemmän kuin tarpeeksi..

palsta

En ole aikoihin lukenut kunnolla, mutta lomalla sain taas inspiraation ja päätin alkaa ottaa jälleen aikaa tälle(kin) rentouttavalle harrastukselle. Syksyn uutuuksista kiinnostaa ehdottomasti Pekka Hiltusen Vilpittömästi sinun. Vanhemmasta tuotannosta ajattelin ainakin vihdoin ja viimein tarttua Jari Tervon kirjoihin sekä lukea jonkun klassikon - esimerkiksi tuon jo aiemmin mainitun Anna Kareninan. 

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Huippuja vinkkejä kaikilta! Onnetar suosi tällä kertaa Jeminaa ja Ambrosiaa, laittakaahan yhteystietonne osoitteeseen lily@a-lehdet.fi, niin saatte kirpapostia.

Vinkkejä hyvistä kirjoista otetaan toki vastaan edelleen.

Appelsiininkukkia

Voi miten kiva yllätys ankeaan arkeen, kiitos! :) Laitan heti postia.

Jemina
No Sex and the City

Ooo, ihanaa Kati ja suosiollinen onnetar, kiitos!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.