Kesän vaikein valinta

IMG_0073.jpg

Tämä pino ei mahdu käsimatkatavaroihin.

Lomakirjojen valitseminen on kuin kauppalistan tekeminen krapulapäivää varten. Koskaan ei tiedä, mitä tulee tekemään mieli, ja siksi tarjolla pitää olla monipuolisesti kaikkea. Toisaalta kaikkea ei voi saada, sillä rajoja asettavat lentoyhtiön painorajoitukset ja terve järki. Lomamatkalle lähtiessä kannattaa myös jättää mahdollisuus kohteesta löytyville kirjoille ja impulssiostoksille.  

Olen pian lähdössä kesälomamatkalle. Luvassa on kolmen viikon rento loma, ja aikaa on myös lukemiselle. Voin ottaa mukaan useammankin kirjan, ja siksi olen miettinyt valintaa jo monta päivää. Valitsin loppukarsintaan 11 kirjaa, joista matkalle valitsen muutaman. Kaikki ovat kirjoja, joiden lukemista odotan kovasti. Osan aloittamiseksi olen odottanut ”sitä oikeaa hetkeä”.

Käännösromaaneiksi valitsin Margaret Atwoodin Nimeltään Gracen, Paul Austerin 4321:n ja Nathan Hillin Nixin. Dekkareita edustaa Jo Nesbon Torakat.  Olen pitkään halunnut lukea myös kotimaiset Sirpa Kähkösen Graniittimiehen, Kari Hotakaisen Ihmisen osan, Anneli Kannon Lahtarit ja uusimpana Saara Turusen Sivuhenkilön. Elämänkerroista ja henkilökuvista lukemista odottavat Litmanen 10, Timo Kalevi Forssin Gösta Sundvist ja Malala Jousafzain Olen Malala.

Olen tyytyväinen suunnitelmaan, mutta huomaan valintojen pysyvän vahvasti mukavuusalueellani. Minulta tuntuu puuttuvan jotain. Ehkä tietokirja tai rakkausromaani? Ehdotuksia otetaan vastaan!

 

Lue myös:

Varautuminen on tärkeää mutta vaikeaa. Postauksessa Westö matkalaukussa Kaisa_ kertoi matkustaneensa Taisteluni 6 laukussaan avaamattakaan kirjaa. 

kulttuuri kirjat matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *