Lapsiperheen parisuhdekirjasta neuvoja ja lohtua

Sain hiljattain esikoiseni, ja ystäväni antoivat minulle vauvalahjaksi Lapsiperheen parisuhdekirjan. Kirja on toimittajien Raisa Mattilan ja Julia Thurénin kirjoittama opas pikkulasten vanhemmille. Opas käsittelee rehellisesti yleisiä haasteita pienten lasten vanhempien parisuhteelle. Kirja ehdottaa keinoja ratkaista, miten  kodeissa jaetaan kotityöt ja rahat, miksi oma aika on tärkeää ja miten hellyys ja läheisyys säilytetään parisuhteessa.

Kirja oli mielenkiintoinen, ja olisin lukenut sen mielelläni vaikka lasta ei olisikaan. Kirjassa on käytännön vinkkejä, mutta lisäksi kerrotaan vanhemmuuden vaikutuksesta muun muassa perheiden talouteen, kotitöiden jakautumiseen naisten ja miesten kesken sekä perheellisten asemaan työelämässä. Tiedot perustuvat tutkimuksiin ja asiantuntijahaastatteluihin. Lisäksi Mattila ja Thurén kertovat omista kokemuksistaan mielestäni sopivassa suhteessa.

Aiheet on hyvin valittu. Kirja kattaa ajan odotuksesta taaperoaikaan. Myös mahdollista eroa käsitellään, kuten myös toisen lapsen hankintaa. Itse olisin saattanut jättää pois perheväkivaltaa ja päihdeongelmia käsittelevän osion. Tuntui ristiriitaiselta, että vaikeat teemat kuitattiin muutaman sivun alustuksella. Ehkä kirjallisuusvinkit ja neuvoja tuen hakemiselle olisivat riittäneet.

Lapsiperheen parisuhdekirja oli erinomainen vauvalahja. Parhaiten se sopii minusta ensimmäisen lapsen vanhemmille, jotka eivät vielä tiedä, mikä heitä odottaa. Kirja on hyvä keskustelunavaus pariskunnille jo ennen lapsen syntymää. Itselleni kirja antoi paljon ajattelemisen aihetta – jopa niin, että stressaannuin muutoksen edellä. Pari kertaa mieheni kysyi, olenko ”taas lukenut sitä parisuhdekirjaa”.

Vauva- ja lapsiperheille kirja toimii myös vertaistukena. Perheiden ja toimittajien kokemukset lohduttavat, kun mielessä on: kenelläkään muulla ei takuulla ole tällaista.

 

Raisa Mattila, Julia Thurén

Lapsiperheen parisuhdekirja

Otava 2019

240 sivua

 

perhe parisuhde kirjat lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *