Falafelit omin kätösin – helppoa ja halpaa
Kävin muutama viikko sitten Turussa ja rakastuin. Nimittäin ravintola Fontanan falafeleihin. Päätin tästä inspiroituneena kokeilla falafelien tekoa kotona. Olen aikaisemmin syönyt kyseisiä pyöryköitä pitaleipien välissä, mutta eipä ole ennen tullut mieleen niiden valmistaminen omin pikku kätösin. Pienen googlailun jälkeen huokaisin helpotuksesta, kuinka yksinkertaista. Superhelppo ruoka! Nautin pyörykät tsatzikin kanssa ensin salaatin muodossa ja seuraavana päivänä ruisleivän välissä pitan tapaan. Suosittelen tätä kompoa kaikille! Kulinaristisia nystyröitäni hemmoteltiin jälleen kerran! <3
Falafel
Käyttämäni falafel-resepti löytyy täältä. Tosin hieman jouduin sitä soveltamaan muun muassa jauhojen kanssa (muistin jälleen kerran, että kaappini eivät täyty itsestään).
1 pieni sipuli
265/400 g kikherneitä (säilyke)
¾ dl sämpyläjauhoja (tai graham/kokojyvävehnäjauhoja)
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
¼ tl chilijauhetta
¼ tl mustapippuria
1 rkl seesamitahnaa eli tahinia
1 rkl sitruunamehua
Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla. Valuta kikherneet. Laita kaikki ainekset sipulia lukuun ottamatta monitoimikoneeseen. Hienonna tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi joukkoon sipulisilppu ja hienonna se massan sekaan. Muotoile massasta pyöryköitä. Pyöräytä falafelit jauhossa ja paista öljyssä.
Tsatziki
puolikas kurkku
200 g turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
1 tl sokeria
½ tl suolaa
mustapippuria
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Valuta ylimääräinen neste siivilän läpi. Sekoita kurkkuraaste jugurtin joukkoon. Lisää murskattu valkosipulinkynsi, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa.
Resepti täältä.
Tein seuraavana päivänä tällaisen ”mitä kaapista löytyy” -pitaleivän. Paahdoin ruisleivän ja laitoin väliin salaattia, paprikaa, avokadoa, tsatzikia ja kaksi falafelia. Toimii!
Kerro, millaisia ruokavinkkejä sulla on heittää? Entä mihin ruokaan sä oot rakastunut just nyt?
Pus, Peppi