24 lajia vuodessa – 2. laji: luistelu

Päivän oppi: Äkkiä ulos!

Oi pakkanen! Vaikka lukeudun vilukissoihin, on pakko myöntää, että kunnon pakkasessa on puolensa. Pääsee ottamaan kuuraripsi-selfieitä ja tekemään juttuja, jotka eivät lauhemmilla keleillä onnistuisi. Niinkuin luistelemaan meren jäällä. Tästä haaveiltiin turhaan koko viime talvi, mutta nytpä luonto loi pitkästä aikaa otolliset puitteet luistelulle. Ja tämähän sopi myös paremmin kuin hyvin meidän 24 liikuntalajin haasteeseen. Siispä luistinostoksille ja tutisevin jaloin mökkirantaan.

Meikäläisen edellisestä luistelukerrasta on vierähtänyt jotkakuinkin 20-vuotta, joten melkoista räpiköimistä oli jäällä eteneminen. Hidasta ja haparoivaa. Huomaa, että itsesuojeluvaistoa on nykyään paljon enemmän kuin ennen. Otti aikansa, että uskalsi lähteä potkimaan eteenpäin. Pienoisen hapuilun jälkeen homma alkoi sujua jotenkuten ja lopulta ”viiletin” hiki päässä pitkin lahtea. Tai itseasiassa hiki ihan joka paikassa. Olin nimittäin hieman aliarvioinut kuinka lämmin hommassa tulee ja sullonut usean vaatekerroksen päälle vielä untuvatakin ja kuoritakin. Niinpä alkoi melko nopsaan pukkaamaan hikeä Michelin-akan pintaan. Vähän haastavaa välillä tämä talvipukeutuminen. Meikäläiselle käykin useimmin niin, että ylipukeudun. No parempi kuumissaan kuin kylmissään. Tällöin pitää vain muistaa siirtyä nopsaan liikunnan jälkeen sisätiloihin, ettei kylmetä itseään hikisenä. 

Luistelu oli kerrassaan hauskaa touhua ja voisin kuvitella, että juoksijalle tämä on ihan erinomainen laji. Vahvistaa nilkkoja ja keskivartalon tukilihaksia tehokkaasti. Menkääpä testaamaan ja mieluiten luonnonjäille. Onnistuu hyvin nyt paikoissa, joissa lunta ei vielä ole paljon ja pakkanen on tehnyt kunnon jäät. Makea fiilis, kun banaa on ympärillä mielin määrin ja parhaassa tapauksessa saat viilettää ylhäisessä yksinäisyydessä jään narskuessa terien alla. 

Aloittelijan vinkit aloittelijalle: 1. Sido luistinten nauhat riittävän kireälle, jotta luistin tukee nilkkaa kunnolla. 2. Kypärän käyttö on enemmän kuin suositeltavaa. 3. Ei ole kiire mihinkään, etene rauhassa ja lisää vauhtia pikkuhiljaa, kun olo luistinten päällä muuttuu varmemmaksi. 

fb_img_1452537564103.jpg

 

img_7237_0.jpg

img_7223.jpg

fb_img_1452443743763.jpg

Vinkki ratsastajille: Mountain Horsen Polar Breeches -topparatsastushousut (kuvissa) ovat ihan loistava sijoitus. Toimii kovilla talvipakkasilla sekä hevosen selässä, että monessa muussakin lajissa. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *