Flunssakauden pöpönkaatopaketti

Päivän oppi: Terveydeksi

Hah – tulipas melkoinen sanahirviö postauksen otsikoksi. No siinä joka tapauksessa tiivistettynä tämän jutun sisältö. Aikomuksena on kertoa, millä poppakonsteilla flunssan voi torjua. Nythän eletään taas pahinta flunssakautta. Tai en mä tiedä eletäänkö muualla, mutta mä ainakin elän keskellä sitä. Nimittäin työpaikallani suurinpiirtein joka toinen äijä on räkätaudissa ja meikäläinen yrittää olla koskematta mihinkään ja suunnittelee työpäivän jälkeen jonkinmoista käsidesikylpyä. Jos siitä tautipesäkkeestä selviää terveenä, selviää mistä vaan. Ärsyttää, kun ihmiset tulevat sairaana töihin tartuttamaan muita.

Ja niinhän siinä kävikin, että tiistaina alkoi flunssa kolkutella meikäläisenkin luokse. Kurkkuun alkoi sattua, nenää kutittaa, kaikki paikat särkivät ja vilutti. Ei hyvä homma! Asiaa ei varmastikaan edesauttanut myöskään se, että viikonlopun Halloween bileissä tuli otettua naista väkevämpää ja hilluttua vähissä vaatteissa ”happea haukkaamassa” useaan otteeseen. Aika hyvin siis olin pedannut tilanteen pöpöille edulliseksi. Ja kun vielä bileet järjestänyt ystäväni oli sairastunut maanantaina johonkin kuolemantautiin, niin olin aivan varma, että meikä hautautuu nessuvuoren alle seuraavaksi.

Oli aika ryhtyä pikaiseen shokkihoitoon, jotta saataisiin pöpöt pakenemaan. Pöpönkaatopaketti esiin ja taisteluun. Näiden avulla olen saanut lukemattomia kertoja alkamassa olevan flunssan häädettyä. Niin tälläkin kertaa. Keskiviikko aamuna olo oli jo täysin normaali eikä flunssaoireista ollut tietoakaan. Laitetaanpa siis tämä shokkipaketti jakoon muillekin. Vaatii vähän investointia, mutta kannattaa silti hommata paketin tropit kotiin. Mikäli flunssa ei näitä ottamalla pakene, niin ainakin se iskee päälle huomattavasti lievempänä. Kaikki tässä mainitut aineet maistuvat enemmän tai vähemmän hirveältä eli irvistelemättä ei flunssaa pakoon pääse. Kannattaa kuitenkin pohtia kärvisteleekö hetken ja nielee sotkut mukisematta vai kärvisteleekö räkätaudissaan pahimmassa tapauksessa pari viikkoa. Mä valitsen sotkut. Nenästä kiinni ja ääntä kohti vaan.

Kaiken a ja o tässä asiassa on ennakointi eli mitä aikaisemmassa vaiheessa tropit otetaan sitä parempi. Siinä kohtaa, kun nenä on jo alkanut vuotamaan ja kurkku on jo kunnolla kipeä saattaa hyvinkin todennäköisesti olla liian myöhäistä. Eli vedä Pöpnkaatopaketti naamaan heti, kun tuntuu pieniäkin ensioireita. Ei näistä silti haittaa ole, vaikka flunssa olisi jo päälläkin. Lyhentää varmasti sen kestoa. Kaikkia allamainittuja voin suositella myös ennaltaehkäisevästi. 

Pöpnkaatopaketti (kaikki 5 peräjälkeen huiviin):

1.Raakaa valkosipulia ainakin kolme kynttä (tätä ei kannata ottaa tyhjään mahaan, jos on herkkävatsainen). Murskaa kynnet ja sotke ne vaikka ruoan joukkoon, jos ei mene naturel.

2. Oreganoöljyä 3 tippaa veteen sekoitettuna – tämä on aivan järkyttävän makuista, mutta takuulla tehokasta.

3. Punahattu-uutetta 20-30 tippaa veteen sekoitettuna.

4. 10-15 tippaa probolista sekoitettuna teelusikalliseen hunajaa.

5. Ainakin teelusikallinen kurkumaa ja mustaapippuria veteen sekoitettuna.

+ Bonukset: Shotti tyrnimehua, reilu annos D-vitamiinia, pala tuoretta inkivääriä suuhun imeskeltäväksi, pakuriteetä, tuoretta chiliä (mitä ärtsympi chililajike, sen parempi).

Kyllä lähtee! Ja jos ei lähde, ni pääset ainakin mielenkiintoiselle makumatkalle....

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.