Gluteeniton tuorepasta ja naurettavan helppo pastakastike

Päivän oppi: Irrottaudu ryppyotsaisuudesta!

Pasta on asia, jota olen kaipaillut kovasti tässä vuosien saatossa. Gluteenittomia pastoja löytyy onneksi markkinoilta jo varsin mukavasti, joten pahimman pastankaipuun yli olen viime aikoina päässyt. Tämä on toki vaatinut hieman tinkimistä entisestä ruokafilosofiastani, koska gluteenittomat pastat sisältävät lähes poikkeuksetta maissia, jota en ruokavaliooni aiemmin kelpuuttanut. No viimeaikoina olen pyrkinyt eroon liiasta ryppyotsaisuudesta ihan kaiken suhteen, joten myös maissi kelpuutetaan. Ja jopa vehnä aika ajoin. Jos tekee croissanttia mieli, niin hitto vieköön syön höttöni. Sama koskee maitotuotteita. Joskus vain on tilanteita, jolloin kunnon kuohukermalle ei löydy korvaajaa ja silloin lurahtaa kerma purkista ilman sen kummempia tunnontuskia. 

Pääsääntöisesti kuitenkin pyrin edelleenkin välttelemään gluteiinia, joten oli ilo huomata markkinoille ilmaantuneen gluteenittomia tuorepastoja kotimaiselta GlutO -merkiltä. Tänään testiin pääsi GlutO:n fettuccine ja täytyy sanoa, että entinen pastamaakari hieroi tyytyväisenä karvattomia käsiään. Pastanystävälle tuorepasta on vaan se juttu. Tuorepasta on mielestäni vain niin huomattavasti parempaa kuin kuivapasta ja tämä GlutO:n tuorepasta pääsi kyllä makunsa puolesta yllättävän lähelle vehnästä valmistettua pastaa. GlutO:n pastassa ilahdutti maun lisäksi kotimaisuus ja tuotesisällön suppeus. Fettuccine on valmistettu riisijauhosta, maissijauhosta ja vedestä. Nimittäin harmittavan usein gluteenittomien tuotteiden tuotesisällöt ovat kilometrin pituisia. Tässä tapauksessa enemmän on vähemmän ja mulla ainakin jää moiset tuotesisältöhirviöt kaupan hyllylle. GlutO on mukava poikkeus minimaalisella ainesisällöllään, isot pojot valmistajalle tästä. Tämän tuotteen ainoa miinus on hinta, 250g maksoi reiska 4€, mikä on mielästäni kyllä melkoisen suolainen. Seuraavaksi on varmaankin pakko yrittää väsätä gluteenitonta tuorepastaa itse, mutta laiskuuden ja pastankaipuun iskiessä GlutO löytää tiensä keittiöömme varmasti jatkossakin. 

Tänään oli ruoka-aikaan taloudessamme suursyömäreillä huutava nälkä ja piti tekaista tuorepastan kaveriksi nopsaan pastakastike. Tämä kastike on niin naurettavan helppo ja herkullinen, että laitetaanpa ohje saman tien jakoon. Suursyömärien nälkä oli niin valtaisa, että en ehtinyt nappaamaan ollenkaan kuvaa annoksesta. Edit: nappasin myöhemmin paremman annoskuvan pastakastikkeesta. Tässä kuitenkin pastana tavis gluteeniton "kuiva"pasta.  (Seurana Saksalainen punaviini Münzber Spätburgunder trocken, joka olikin ihan mainio punkku. Hankittiin seurusteluviiniksi, mutta meni se tämän pastankin seurana). 

 

Suursyömärien pastakastike (n. 4 annosta)

n. 200g herkkutatteja

Paketillinen pekonia

2 kevätsipulia

4 tomaattia (siemenet poistettuna)

1prk kuohukermaa

Suolaa, mustaapippuria, voita paistamiseen

Paista herkkutatit voissa ja lisää joukkoon silputtu sipuli. Kuullottele sipulia hetken. Puolita tomaatit ja poista niistä siemenet vaikkapa teelusikalla, kuutioi tomaatit ja lisää ne pannulle herkkutattien ja sipulin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada joukkoon kerma. Anna kastikkeen pulputella maltillisella lämmöllä. Paloittele pekoni ja paista se toisella pannulla. Lisää paistettu pekoni kastikkeen joukkoon ja tarkista maku. Tarjoile tuorepastan kanssa. 

Suursyömäri (muistatteko? Hinku ja Vinku) kuva www.lapsuusmuistelua.vuodatus.net

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Ootko muuten kokeillut riisinuudeleita? Toimii joissain ruoissa pastamaisena elementtinä. Anyway otsarypyt ei kaunista ketään. ;)

Hymyileoletupea

Juu riisinuudelit on kokeiltu ja hyväksi havaittu. Toimii tosi hyvin jonkin itämaisen kookoskermahässäkän kanssa :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.