Ihmiskoe - perjantai - lohturuokaa

Päivän oppi: Hengitä!

Eilinen ilta päätty kantapääopistossa melkolailla huonoissa fiiliksissä. Huolestuneissa. Hevoseni on sairastunut ja minä olen asiasta ihan ultimaalisen stressaantunut. Torstai ilta meni itkua tuhertaessa ja yö painajaisten parissa. Päässä laukkaa kaikenmaailman kauhuskenaariot, tuntuu että sydän lyö ylikierroksilla ja verisuoni poksuu päässä. Migreenikohtaus vain odottaa hyökkäämistään. Ylidramaattistako? Tiedän, mutta kuten todettu, hevoseni sairastaessa stressinsietokykyni on nolla. Menneet tapahtumat sen kanssa ovat jättäneet jälkensä ja olen nykyisin ylihysteerinen sen suhteen. Nyt ei paljoa ruokabudjetin laskenta kiinnosta. Haluan vain hevoseni terveeksi. Tällä hetkellä paras suunnitelmani on mennä kauppaan, ostaa jäljelläolevalla budjetilla irtokarkkeja ja elää niillä loppuviikko. Yritän vielä kuitenkin tsempata ja suoriutua haasteesta loppuun. Ajatukset on nyt täysin muuaalla ja ruokien suhteen menen nyt todellakin sieltä, mistä aita on matalin. Mutta niinhän se menee elämässä, että kun tulee mutkia matkaan niin sitten varioidaan parhaan kyvyn mukaan. Toivon todellakin, että viikonloppuna en postaa huoltoaseman sämpylästä. Jos nimittäin vanhat merkit pitävät paikkansa, niin meikä kuskaa lauantaiyönä hevostaan Hyvinkäälle ja elää yhden vuorokauden hevosklinikan kahvilla ja Riihimäen ABC:n sämpylällä....

Vaikka päivä on ollut raskas, niin ruoat ovat silti olleet todella mainioita. Punaiset kanapullat olivat ensikokeilu ja todella maistuvia. Bataattikeitto oli todellinen ihanuus. Se ei ole oma reseptini, mutta pieni luovuuden katkos tänään sallittakoon. Sen verran sentään tuunasin, että lisäsin keittoon ruokalusikallisen tommaattipyreetä. Ja voi pojat tuo puuro! Sekään ei ole alunperin oma reseptini, mutta siinä sentään pääsin soveltamaan reseptiä hieman. Tuo puuro on taivaallista. Kokeilkaa!!! Tänään pystyin rentoutumaan ainoastaan keittiössä. Ehkä tälläkin haasteella on siis tarkoituksensa. Nyt yritän vain pysyä positiivisena. Ja hengittää.

+ plus nämä... (100 grammaa sokerihumalaa auttoi harmitukseen hetken, 0,90€ money well spent...) 

 

 

 

Kommentit

Ranja
Haavekuvia

Voi kurjuus! Pahinta on kyllä eläimen puolesta huolehtiminen - silloin kyllä muu maailma katoaa aika hyvin ympäriltä ja keskittyy vain siihen eläimeen. Toivottavasti kaikki menee vielä hyvin!

Nämä viikon reseptit vaikuttavat kyllä houkuttelevilta edullisuudesta huolimatta. En ole kamalasti välittänyt pihistellä opiskeluaikojen jälkeen, mutta näistä voisi ottaa vinkkiä, jos joskus täytyy pihistää. Ja muutenkin!

Hymyileoletupea

Kiitos Ranja! Olet niin oikeassa. Eläimen sairastaminen on niin ahdistavaan, kun eläin ei voi puhua ja kertoa mikä paikka on kipeä. Tämä päivä on ollut yhtä kauhuskenaaroiden kelailua, hetken helpottuneisuutta ja sitten taas pettymyksiä :( Toivottavasti kaikki nyt kääntyisi nopsaan parhain päin. Spekuloiminen on pahinta. Eläinystävät ovat niin rakkaita. 

Tosi kiva kuulla, että reseptit vaikuttavat houkuttelevilta. Se oli pyrkimys, että vaikka mennään pienellä budjetilla, niin silti ruoka maistuu ja näyttää hyvältä. :) 

Mia K.
Voi taivas

Oi ei.  Toivottavasti ei oo oikeesti mitään vakavaa!!

Onko mitä rotua? Ite hevostellu koko ikäni :) omaa nyt ei oo teini-iän jälkee ollu. 

Ootko jo kokeillut kraniosakraalihoitoa? Se on takuulla yksi parhaista jutuist ikinä. Kuten myös meille ihmisille :)) mun kaverien hepat ottaa sitä säännöllisesti, ja samaten otetaan myös itse! Se ennaltaehkäisee sekä hoitaa akuuttia. 

Noi sun ruuat menee kyllä takuulla kaikki kokeiluun! Aivan huikeen herkullista! 

Hymyileoletupea

Kiitos Mia. Tällä hetkellä tilanne on epäselvä. Ei voi kuin toivoa parasta ja yrittää pysyä positiivisena.

Hevoseni on pieni puoliverinen. Tuotu Ruotsista ja tarkempi rotu ei ole tiedossa. Maailman kaunein, fiksuin ja hienoin hevonen (no joo tämä mielipide on vähän subjektiivinen). Mutta sanoisin, että käytökseltään hevoseni on yksi fiksuimmista. Ollut minulla jo kahdeksan vuotta ja niin kovin rakas. 

Kranio on sekä mulle että hevoselleni tuttua. Paras ystäväni tekee hoitoja ja olen itse ollut hänen käsittelyssään, samoin hevoseni. Todella positiivisia kokemuksia ko. hoidosta kyllä. 

Tosi kiva kuulla, että reseptit voi mahdollisesti päästä testiin :) 

Mia K.
Voi taivas

Ok.. no, mun tää kraniohoitaja ainakin omalta osaltani myös ns "näki" mikä mulla oli mm. niskassa :) joten, en tiiä missäpäin asustelet, mut tampereella käyn Niina Mettälällä.. kun yleensä karnioiden yhteydessä nämä sairauden syyt selviää?! 

Itse opetin muutamaa hevostelijaa ns kysymään "hevosten kuvakielellä" hevoselta itseltään, ja näyttämään mikä vika! Se on helppoo! Olet ihan kahdestaan hevosesi kanssa. Kosketat, et liiku, olet siinä kohtaa johin hevosesi haluaa sun olevan. Sulje silmät. Ole. Sitten kysy joko mielessäsi tai hiljaa ääneen kysymys. Hevosesi vastaa ♡

(yleensä kuvilla)

Hymyileoletupea

Mä asustelen Porissa ja ystäväni on jo tsekannut hevoseni useaan otteeseen. Tämä sairastelu on mitä todennäköisemmin tyypiltään sellaista, johon ei kraniosta valitettavasti ole apua kuin korkeintaan kivunlievitykseen. Eli varsinaista alkusyytä se ei poista tai hoida. 

Huomenna lähdetään Hyvinkäälle hevoseni kanssa, joten siellä selvinnee enemmän. Mutta aika vahva veikkaus on jo olemassa, mikä on ongelman nimi. 

Ihana tuo "hevosen kuvakieli", josta tuossa kerrot. ♡ 

AnuK123456 (Ei varmistettu)

Voi ei... Oon huolissani. Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin. Hirveä yhteensattuma on se, että itsellä on ollut tänä viikonloppuna ihan samat murheet. Sisulle tehdyn pienen rutiinioperaation jälkeen tehtiin löydöksiä, jotka tarkoittaa lisätutkimuksia.. Huomenna ollaan viisaampia kun päästään taas lekurin luokse.

P.S. Tää on mielenkiintoinen kokeilu :-) Pitää joskus tsekata nuo sun reseptit ajan kanssa ja kokeilla jotain.

Hymyileoletupea

Voi ei Anu! Tosi ikävä juttu. Toivottavasti me molemmat selviämme säikähdyksellä ja todellakin olisimme viisaampia huomisten eläinlääkärikäyntien jälkeen. Itse pelkään eniten vääriä diagnooseja tai sitä että ei saa mitään diagnoosia. Epätietoisuudessa oleminen on kamalinta. Tsemppiä teille sinnne ja Sisulle rapsutukset. 

Ja kiva, jos kokeiluni herättää mielenkiintoa. Oli kyllä mielenkiintoista minullekin :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.