Ihmiskoe - sunnuntai - terapeuttista kokkailua

Päivän oppi: Asiat järjestyy

No niin viimoista viedään! Päivä starttasi banaanivohveleilla (Tai itseasiassa se starttasi tyhjin vatsoin aamutallilla. Asiat tärkeysjärjestykseen!). Säästin tarkoituksella nämä banskuvohvelit sunnuntaille, koska ne sopivat niin ihanasti sunnuntaiaamiaiselle. Kaikki hehkuttaa banaanilettuja, mutta jos haluat vielä parempaa, niin vaihda vohveliin. Vohveliraudan kanssa paistaminen on hauskaa ja helppoa. Kovin helpolla sen kanssa ei voi epäonnistua. Eikä tarvitse pelätä pröteiksi menneitä lettuja. Prötti oli mummuni käyttämä nimitys letulle, jonka kääntäminen menee pilalle. "Ensimmäinen lettu menee aina prötiksi" hän tapasi sanoa. :) Oi ihana mummuni. Saman tien tuli ikävä häntä ja mummun lettuja.

Myös tänään helpotin haastetta ja tein vain kolme ateriaa. Päivä on ollut stressaava, koska olen joutunut hoitamaan monenmoista järjestelyä huomista varten. Tulin siihen tulokseen, että lähden hevoseni kanssa Hyvinkäälle hevossairaalaan ja sain ainoan vapaan ajan huomiselle klo 9. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi yönä herätyskello soittaa keskellä yötä ja meikä pakkaa hevosen traileriin aamuhämärissä. Toivottavasti Hyvinkäältä löytyy apu. Tällaista on hevosnaisen elämä. Pitää asennoitua siihen, että ikäviä yllätyksiä voi tulla milloin vain ja silloin omat yöunet ja ruokailut jäävät toisarvoisiksi. 

Päivällisen reseptivalinta oli tänään samantien päivänselvä juttu. Tiesin, että ateriasta tulee hivenen kalliimpi, mutta tässä kohtaa sillä ei ollut enää mitään merkitystä. Rakkaani palaa tänä iltana Gotlannista kalastusreissultaan ja tiedän, että oloni helpottaa saman tien, kun hän tulee kotiin. Tiedän myös, että mies palaa reissultaan kurnivin masuin, joten halusin tehdä hänen herkkuruokaansa kesäkurpitsalasagnea. Älyttömän helppo ja simppeli ruoka, mutta niin todella hyvää. Perinteiset lasagnelevyt korvataan tässä kesäkurpitsa- ja porkkanalastuilla. Tuttua ruokaa karppaajille. Tämä resepti on omani, mutta siinä taitaa olla yhdistelmiä erilaisista kesäkurpitsalasagneohjeista, joita netistä löytyy. Kannattaa tehdä isompi satsi kuin reseptissä on (esim. nelikertaisena). Niin tein itsekin tänään. Tuo reseptissä oleva ohje ja hinta on luonnollisesti vain yhdelle annokselle. Kesäkurpitsalasagne paranee vanhetessaan eli se on valmistuksesta seuraavana päivänä parhaimmillaan. Toki herkullista myös samana päivänä, mutta silloin sen kannattaa antaa vetäytyä uunista ottamisen jälkeen folion alla jonkin aikaa.

Iltapala oli tänään todellinen rimanalitus, mutta eipä voi mitään. Olisi ollut kivempi lopettaa kunnialla johonkin innovatiiviseen iltapalaan, mutta budjetti oli käytetty samoin kuin tämän naisen luovuus. Niinpä haaste päätettiin - tadaa -kolmen hedelmän salaatilla! No joo, menen nurkkaan häpeemään....

Tänään rahaa kului 4,95€ eli onnistuin alittamaan päiväbudjetin viidellä sentillä. 7 päivän kokonaisbudjetti kaikille aterioille oli 36,55€ eli total budjetinylitys 1,55€. Jos olisin jättänyt sen yhden 100 gramman irtokarkkisatsin ostamatta, niin budjetinylitys olisi ollut vaivaiset 65 senttiä, mutta se tilanne vaati irtokarkkeja :) 

Haaste olisi sitten suoritettu ja voin sanoa, että saan taputtaa itseäni melkoisesti olalle, että vein sen "kunnialla" läpi. Viimeiset neljä päivää ovat nimittäin olleet niin stressaavia, että ajatukset ovat olleet aika lailla muualla ja hanskat on tehnyt mieli heittää tiskiin useaan otteeseen. Toisaalta haasteesta on ollut se ilo, että olen saanut keittiössä nollattua päätäni. Kokkailu voi olla terapeuttista. 

Teen vielä yhteenvedon haasteviikon menoista tarkemmin tuonnempana. Nyt alan valmistautumaan henkisesti huomiseen. Pitäkää peukkuja, että tulen Hyvinkäältä kotiin hyvien uutisten ja hevoseni kanssa ♡ 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.