Ihmiskoe - torstai - smoothiepaasto

Päivän oppi: Aidan voi alittaa joskus, ei aina tarvitse ylittää. 

No niinhän siinä sitten kävi, että se hymy todellakin hyytyi. Kaikki luovuus tuli ilmeisesti käytettyä eilispäivän riisilettuihin ja keskiviikkoiltana olin jälleen sormi suussa. Mitä hittoa kokkailla torstaina? Tai siis ideoita aterioista olisi vaikka hurumykke, mutta ne eivät mahdu budjettiin. Räknäsin ja laskin sata kertaa erilaisia vaihtoehtoja ja budjetti kolisi yli jatkuvasti niin että pauke vain kävi. Yhdentoista aikaan illalla löin hanskat tiskiin ja päätin, että torstainapa meikä sitten vetäisee smoothiepaaston. 

Aamulla paastoajatus alkoi jo vähän kaduttaa ja tuli fiilis, että olenko nyt menossa sieltä mistä aita on matalin. Tuli vähän luuseriolo. Vedin kuitenkin aamupalani pelkän viherpirtelön muodossa ja samoin pakkasin lounaaksi smoothien. Panostan sitten päivälliseen ja iltapalaan ajattelin. Sitten menin tekemään aamutallia ja huomasin, että hevosellani ei ole kaikki kunnossa. Saman tien iski jäätävä stressi. Kestän nimittäin kaikenmoista hermopainetta, mutta hevoseni suhteen stressinsietokykyni on aivan nolla. En kestä yhtään, jos sillä on jokin huonosti. Tässä kohtaa kaikki kokkailu, budjetin räknääminen ja aterioiden pähkäily alkoi tuntumaan aika toisarvoiselta. Smoothiepaasto vaikuttikin tähän kohtaan varsin loistavalta idealta. 

Smoothiepaastoa olisi järkevintä noudattaa useampi päivä ja siihen on myös hyvä valmistautua keventämällä ruokavaliota muutama päivä ennen paastoa. Itse uskon, että silloin tällöin tällaisesta päivän paastoilusta ei ole mitään haittaa. Herättelee kehoa mukavasti. Niinpä siis tänään, meikä on mennyt sieltä mistä aita on matalin. Plendaajan elämä on helppoa. Senkun heittelee aineksia masiinaan ja laittaa huristellen. Hyvin on päivä kulkenut pelkillä pirtelöillä. Tämän voisi ottaa ihan tavaksi. 

Tänään olisi ollut mahkut tehdä vaikka mitä smoothie-ihanuuksia ja kiusaus olikin suuri, mutta meikäläinenpä ryhtyi budjetinvartijaksi. Nyt oli tsäänssit todella nipistää, joten nuukailin sitten kunnolla. Ihan en saanut budjetinylityksiä kuitattua, mutta alitin viiden euron päiväbudjetin 1,12 eurolla. Total budjetinylitys tällä hetkellä on siis 0,42 euroa. Lounassmoothieni oli tänään hintava, mutta halusin varmistaa, että jaksan sen voimalla työpäivän loppuun. Ja hyvin jaksoinkin. Puoliväli on ylitetty ja mielessä siintää jo kullan lupaamat pulled beef hampurilaiset maanantaina. Kolme päivää, alle 15 euroa budjetissa. Taas kääritään hihat ja laitetaan mietintämyssy päähään. Huomiseen....

 

 

Kommentit

99800 Alaska

Ihania smoothieideoita, kiitos! 

Hymyileoletupea

Oleppa hyvä Keijukimppu :) 

jennajohannasi
Pirtti

Oi miten herkut kuvat! Haluun kanski tommoset hillopurkkimukit :)

Hymyileoletupea

Kiitos :) nuo on Tigeristä eli sinne vaan shoppailemaa :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.