Ikea -vinkki keittiöön

Päivän oppi: 1-2-3 

Tässäpä tulee päivän Ikea-vinkki! Ruotsin lahja maailmalle tarjoaa keittiöön yhden aivan helmituotteen, jonka avulla jokaisesta voi tulla oman elämänsä Jamie Oliver. Tämä Ädelsten -mortteli (tai huhmare ja survin....) on ollut meidän keittiössämme viime aikoina hyvinkin ahkerassa käytössä. Morttelilla ollaan tehty mm. erilaisia maustetahnoja sekä öljykastikkeita. Erinomainen väline luovaan kokkaamiseen. Kerrassaan loistava kapistus ja sanoisin, että tässä saa kerrankin pienellä rahalla varsin pätevän tuotteen.

Loppuun vielä vinkki älyttömän helppoon valkosipuli-basilikakastikkeeseen, jota meikä on viimeaikoina ängennyt ihan kaikkeen salaatista ja tortillasta lähtien. Döfään varmaan koko ajan valkosipulilta, mutta eipä se haittaa. Döfätkää tekin, tässä siis ohje, jonka avulla pääsee hajuhaitaksi. 

Laita mortteliin nippu tuoretta basilikaa, valkosipulin kynsi, suolaa ja oliviiöljyä (kaikki määrät on itse säädettävissä, pieleen ei kauheesti voi mennä). Mortteloi tasaiseksi "kastikkeeksi" ja lusikoi vaikkapa salaatin tai pitaleivän päälle. 

Ja taas voi Suomi-Johanna sanakirjaan lisätä uuden sanan! Kaikki kipin kapin mortteloimaan...

Kommentoi