Maidoton bansku-mansikkajäde

Päivän oppi: Suu auki! 

Hyvää launtaita! Se on täällä Porissa ihanan aurinkoinen, joten jädeähän sitä mieli tekee. Netti on tällä hetkellä pullollaan kaikenmaailman nicecreameja yms. maidottomia ihanuuksia, joten kannetaanpas oma korsi kekoon. Tässä älyhelppo ohje maidottomaan ja sokerittomaan jädeen. Sokerittomuudestaan huolimatta tämä on tosimakea, joten makeanhimo kaikkoaa tätä lusikoidessa nopsaan. Tämä on siitäkin kiva, että jäden voi nauttia heti, eikä se vaadi ensin pakastamista. Ainut miinuspuoli tässä on se, että tarvitset valmistamiseen tosi järeän blenderin. Meikäläisenkin Vitamix huusi hoosiannaa, kun löin aineksia sinne, mutta lopulta sain jädeni ja jatkoin tyytyväisenä aurinkoista lauantaita. Toivottavasti kaikki muutkin saavat nauttia tänään auringosta.

image_2.jpg

Bansku-mansikkajäde (2-4 annosta)

Pakastettuja banaaniviipaleita (2 banaania)

Pakastettuja mansikkapaloja (0,3litraa)

3rkl mantelivoita (voi jättää halutessan pois)

Valmistus: Paloittele jäädytetyt banskut ja mansikat pieniksi paloiksi (tämä helpottaa blendaamista hieman). Laita ainekset pienissä erissä blenderiin ja surruttele tasaiseksi massaksi. Lisää lopussa joukkoon mantelivoi ja blendaa vielä kaikki aineet kunnolla sekaisin. Nauti heti! 

 

koti ruoka-ja-juoma