Onko Hai luodossa?

Päivän oppi: Tutki Suomi!

Ennen Pallasta ehdimme retkeillä pari päivää Hailuodossa. Hailuoto on Perämeren suurin saari, jonne pääsee autolautalla Oulunsalosta. Saaren läpi kulkee 30 kilometriä asfaltoitua tietä, jota pitkin pääsee helposti saaren päästä toiseen autolla tai pyöräillen. Retkeilijän näkökulmasta Hailuodossa on kaikkea. Saari tarjoaa aivan loistavat mahdollisuudet patikointiin, pyöräilyyn, telttailuun ja rannalla rentoutumiseen. Me säästelimme jalkojamme Pallaksen kisaan, joten Hailuodossa tuli patikoitua vain hieman reilu kymmenen kilometriä. Yövyimme molemmat yöt teltassa saaren länsi- ja luoteispuolen rannoilla. Ruuhkaa ei rannoilla ollut, joten molemmat yöt saimme viettää keskenämme meren aaltoja kuunnellen. Uimme, ihastelimme auringonlaskua, joimme Jägermeisteria ja poltimme poskareita piipputupakasta. Melkoisen hyvä valmistautuminen Pallaksen kisaan sanoisin :D

Saarelta jäivät mieleen monipuoliset retkeilymahdollisuudet, autiot rannat, taivaanranta pinkin ja kullan sävyissä auringon laskiessa sekä ystävällinen kyykärme, joka puremisen sijaan jatkoi tyynesti matkaansa eteenpäin sen jälkeen, kun Sekopääjuoksija oli lähes astunut hänen päälleen. Ehkäpä saarielämä tekee kenet tahansa onnellisemmaksi? Kyykäärmeitä myöten. 

Lisää infoa Hailuodosta löydät täältä

 

 

Kommentit

Hanna / Sporttaillaan! (Ei varmistettu) http://sporttaillaan.com

No hei vautsi!! Mahtava paikka ja fiilis välittyy kuvista! <3

Hymyileoletupea

Kiitos Hanna :) Mahtavaa, jos fiilis välittyy kuvista. Hailuoto on kyllä upea! Pakko mennä uudelleen oikein kunnolla patikoimaan. 

Kommentoi