Paleotortillat

Päivän oppi: Omena päivässä ei välttämättä pidä lääkäriä loitolla….

img_5599m.jpg

Kantapääopistossa on viimeaikoina noudatettu *viljatonta ruokavaliota. Tämä on vaatinut normaaliakin enemmän kekseliäisyyttä ruoanlaitossa ja välillä on meinannut jo vähän ideat loppua kesken. Onneksi takataskusta löytyy muutamia luottoreseptejä, jotka voi tiukan paikan tullen kaivaa esiin. Paleotortillat on yksi näistä. Resepti ei ole omani, vaan olen löytänyt sen aikoinani thetki-blogista. Resepti on kuitenkin niin loistava, että se ansaitsee kaiken hehkutukseni. Jaetaanpas siis se täälläkin. Tosin koska kyse on meikäläisestä, niin hivenen olen taas varioinut. Alkuperäisen ohjeen arrowjuuren/maissitärkkelyksen olen korvannut tapiokatärkkelyksellä. Tapiokatärkkelys on maniokkikasvin juurimukulasta valmistettavaa jauhetta. Ei siis pelkoa gluteiinista näissä letuissa.

Letut aiheuttavat gluteenittomina (saati sitten viljattomina) välillä melkoisesti harmaita hiuksia, kun niiden paistaminen ja kääntäminen on jotain rakettitiedettä. Mutta eipä näiden lättyjen. Jos näitä ei saa käännettyä, niin sitten voi luovuttaa kauhanvarressa kokonaan. Älyhelppoja valmistaa! Näiden kanssa ei kertakaikkiaan voi epäonnistua. Lisäksi letuista pystyy tekemään todella ohuita, koska taikina on niin toimiva. Letun täyttämisessä voi sitten käyttää mielikuvitusta. Meikä on ängennyt näiden sisään jo vaikka mitä. Toimivat myös makeina leittuina. Tänään letut täytettiin Darrapannulla. Tämä Onko Nälkä -blogin resepti on ihan klassikko ja kultani pravuuri. Suosittelen lämpimästi testaamaan sitä muutenkin kuin näiden paleotortillojen kanssa. Varsinkin darrapäivänä 🙂

No niin, mutta asiaan. Tässäpä paleotortillalättyjen ohje. Pyydän – kokeilkaa tätä!!! Ette tule pettymään.

Paleotortillat

(n. 8 kpl)

6 munaa

3 tl sulatettua voita / kookosöljyä

3 rkl vettä

1/2 tl ruokasooda

1,5 dl tapiokatärkkelystä

3 tl kookosjauhoa

ripaus suolaa

Kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. (Taikinan voi valmistaa myös sekoittamalla ainekset käsin. Laita tällöin kulhoon ensin ”märät” ainekset, vatkaa sekaisin ja lisää kuivat ainekset ja sotke tasaiseksi). Paista pannulla öljyssä tai voissa molemmin puolin.

img_5592mm.jpg

*viljatonta ruokivaliota noudatamme puhtaasti terveydellisistä syistä eli menossa ei ole siis mikään dietti tai vouhotus 🙂 

 

Koti Ruoka ja juoma

Maidoton bansku-mansikkajäde

Päivän oppi: Suu auki! 

Hyvää launtaita! Se on täällä Porissa ihanan aurinkoinen, joten jädeähän sitä mieli tekee. Netti on tällä hetkellä pullollaan kaikenmaailman nicecreameja yms. maidottomia ihanuuksia, joten kannetaanpas oma korsi kekoon. Tässä älyhelppo ohje maidottomaan ja sokerittomaan jädeen. Sokerittomuudestaan huolimatta tämä on tosimakea, joten makeanhimo kaikkoaa tätä lusikoidessa nopsaan. Tämä on siitäkin kiva, että jäden voi nauttia heti, eikä se vaadi ensin pakastamista. Ainut miinuspuoli tässä on se, että tarvitset valmistamiseen tosi järeän blenderin. Meikäläisenkin Vitamix huusi hoosiannaa, kun löin aineksia sinne, mutta lopulta sain jädeni ja jatkoin tyytyväisenä aurinkoista lauantaita. Toivottavasti kaikki muutkin saavat nauttia tänään auringosta.

image_2.jpg

Bansku-mansikkajäde (2-4 annosta)

Pakastettuja banaaniviipaleita (2 banaania)

Pakastettuja mansikkapaloja (0,3litraa)

3rkl mantelivoita (voi jättää halutessan pois)

Valmistus: Paloittele jäädytetyt banskut ja mansikat pieniksi paloiksi (tämä helpottaa blendaamista hieman). Laita ainekset pienissä erissä blenderiin ja surruttele tasaiseksi massaksi. Lisää lopussa joukkoon mantelivoi ja blendaa vielä kaikki aineet kunnolla sekaisin. Nauti heti! 

 

Koti Ruoka ja juoma