Päivän mietelauseita Maaret Kalliolta

Päivän oppi: Saa olla pahalla päällä

Luin tänään Maaret Kallion kolumnin Hesarin nettisivulta, jossa käsitellään nykyihmisen tarvetta pakottaa itseään onnellisuuteen.

"Onnellisuudesta on tullut pakkopaita, joka velvoittaa ylivirittämään mielen epänormaaleille taajuuksille. Länsimainen ihminen pyrkii onnellisuuteen väen vängällä ajaen itseään samalla enemmän kohti riittämättömyyttä, epäonnea ja tyytymättömyyttä." Kirjoittaa Kallio. 

Kirjoitus osui ja upposi meikäläiseen siinä mielessä hyvin, että tämä viikko on ollut mulle känkkäränkkäpäivä kertaa 5. Olen ollut väsynyt, turhautunut ja pahalla päällä. Kaikki ihan ilman sen kummempaa syytä. Ja sepäs vasta onkin pistänyt kiukkuttamaan, että syyttä kiukuttaa. Niinpä olen koko viikon hokenut päässäni,  "Hei comeoon, sä oot ihan hemmetin onnekas nainen, sulla on kaikki ihan mahtavasti juuri nyt, oo ONNELLINEN!" "Et voi olla pahalla päällä, kun sä oot niin ONNELLINEN!!!" 

Siis juurikin tehnyt tuota Kallion kirjoituksessa mainittua asiaa - virittänyt mieltäni epänormaaleille taajuuksille. Eihän tässä nyt ole mitään järkeä. Missä kohtaa meidän elämästämme on tullut sitä, että koemme syyllisyyttä omista mielenliikkeistämme ja olemme tilivelvollisia tunteistamme omalle itsellemme. Että pitää pyydellä itseltään anteeksi omia tunnetilojaan ja piiskata itseään, jos ei ole koko ajan vain ihan happy happy? Että en voi olla nyt tämmöisellä paskalla fiiliksellä, kun olen nyt niin onnellinen. No miksei voisi olla? Ei kiukku vähennä onnellisuutta. Ne ovat loppujen lopuksi kaksi tyystin eri asiaa. Niinpä tästä eteenpäin mä olen ihan rehellisesti pahalla päällä, jos siltä tuntuu, enkä koe siitä mitään huonoa omaa tuntoa tai yritä puhua itseäni ympäri omista tunnetiloistani. 

"Joustava ihmismieli uskaltautuu olemaan aidosti läsnä myös elämän pimeällä puolella. Hyvän elämän kannalta keskeiseksi ei nouse onnen väkinäinen ylläpitäminen, vaan tilanteen kannalta relevanttien tunteiden kokeminen. Keskeisintä on iso kuva merkitykselliseksi koetusta elämästä, eivät hetken ohikiitävät tunteet."

Maaret Kallion teksti on kertakaikkisen loistava ja sen loppukaneetissa pilee suuren suuri viisaus."Joka onnellisuutta pakottaa, sen vain kadottaa. Olisiko aika luopua tavoittelemasta huippuonnellista unelmaelämää? Ihan jo onnellisuudenkin tähden." 

Hyvää tai pahaa perjantaita kaikille. Molemmat on ihan fine :) 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Tuossa uusimmassa postauksessa ei jostain syystä toimi kommentointi, mutta oisin vaan kysyny, että pitdäthän kevyitä viikkoja säännöllisesti? :)

Hymyileoletupea

Hei kiitti Suvi vinkistä - mitäköhän mä oon nyt räpeltänyt.... :) täytyypä käydä tsekkaamassa....

Kevennettyjä viikkoja tulee pidettyä fiiliksen mukaan eli jos kroppa tuntuu väsyneeltä tai tuntuu etten palaudu, niin sitten kevennän. Ja onneks jos itellä loppuu järki päästä, niin avomies osaa jarrutella ja sanoa, että nyt pitää levätä. 

Hymyileoletupea

Nyt pitäis taas toimia. Olin räpeltänyt kommentoinnin pois käytöstä :D 

Kommentoi