Sadepäivän tärpit juoksuintoilijalle

No nyt on juoksuintoilijalle käsillä jännin viikonloppu pitkään aikaan. Mikael Heerman juoksee parhaillaan Barkleyn kisaa ja täältä lähihuudeiltakin löytyy jännitettävää, kun lyhyen matkan raastajille on tarjolla Raumalta Poriin juostava Karhuviesti. (Edit: veljeni saapui juuri joukkueensa Vauhtisammakon Juoksukoulu 1 tokavikalta osuudelta 6,3km maaliin ajassa 24,30min 3:53min/km. Ei ole epäselvää kenellä perheessämme on lahjoja tähän touhuun. Aika hyvin harrastelijalta, joka hurahti takaisin lajin pariin reilu vuosi sitten). 

Tuo Barkleyn kisa kiinnostaa meikäläistä erityisen paljon. Jos pitäisi mainita tällä hetkellä eniten fanittamani urheilija, niin se on kyllä ilman muuta Mikael Heerman. On helppo toivoa hänelle menestystä ja uskonkin, että Heerman menee kisassa pitkälle. Barkleyn kisasta ei ole tarjolla mitään virallista liveseurantaa ja kisan etenemistä tipahtelee tietoa lähinnä vain kisapaikalla olevien Twiittaamana. Barkleyssä kisa starttasi 1:42 paikallista aikaa (eli 8:42). Niille, jotka haluavat seurata kisan etenemistä, suosittelen ottamaan seurantalistalle ainakin seuraavat Twitter-tilit:

@keithdunn – mielenkiintoisimmat Barkley Twiitit suoraan tapahtumien ytimestä.

@UltraSP – Mikael Heermanin Twitter-tili, jonne tosin tulee päivityksiä melko harvakseltaan. Kannattaa ottaa seurantaan myös Heermanin Facebook-tili, jonne tipahtelee välillä väliaikatietoja kisan etenemisestä.

@TheGingerRunner – Kaikille juoksuvarustehifistelijöille tuttu Ethan Newberry aka The Ginger Runner on tekemässä tänä vuonna dokkaria ystävänsä Gary Robbins Barkleyn kisasta ja Twiittailee samalla kisan etenemisestä. Tässä pieni teaseri dokkarista. Sanoisinko, että en malta odottaa! Suosittelen ottamaan herran Youtube -tilin seurantaan muutenkin (postauksen lopussa vielä pari videovinkkiä lisää).

@BarkleyMarathon – ”Virallinen” Barkleyn kisan Twitter-tili, joka tosin päivittää melko verkkaiseen tahtiin.

@The_Yellow_Gate – Sekalaista Barkley päivitystä.

@BarkleyCorse – Vielä sekalaisempaa Barkley päivitystä.

Mikäli The Barkley Marathon ei kisana ole vielä entuudestaan tuttu, niin nyt on hyvä hetki ottaa faktat haltuun katsomalla The Barkley Marathons dokkari Netflixistä. Itse olen nähnyt ko. dokkarin jo useamman kerran ja saattaapa olla, että tänä viikonlopppuna tulee katsottua jälleen kerran. Kerrassaan mahtava juoksuleffa.

Tällä hetkellä ulkona sataa niin maan perkuleesti, että tämä aprillipäivä on kuin tehty yökkäreissä hengailuun ja juoksuvideoiden katsomiseen. Tässäpä siis pari Youtube -vinkkiä, jos joku muukin sattuu harrastamaan yökkäreissä rötväilyä:

Aloitettiin päivä katsomalla tämä The Ginger Runnerin dokkari The Decade on. Dokumentti kertoo The Western States 100 kisasta ja juoksijasta nimeltä Brian Morrison, joka vuonna 2006 eteni kisan viimeiset metrit lopen uupuneena ja kaatuillen, selviten kuitenkin maaliin asti ensimmäisenä. Morrison sai kuitenkin tulokseksi DNF:n, koska kotijoukot auttoivat häntä lopussa takaisin tolpilleen ja ulkopuolista apua ei kisoissa hyväksytä. Vuosikymmen myöhemmin Morrison yrittää jälleen. Vaikuttava dokumentti. En pystynyt katsomaan kuivin silmin montakaan hetkeä. Herättää myös paljon ajatuksia kärsimyksestä, asenteesta ja intohimosta. Suosittelen katsomaan!

Kun pillitys on tauonnut, niin laitetaanpa kevennykseksi vielä The Ginger Runnerin aprillipäivän video – My beard review. Voi – mitäpä elämä olisikaan ilman parrakkaita miehiä!

Kisastudiomme jää jännittämään Heermanin etenemistä Barkleyssä ja kahlaamaan läpi Youtuben juoksuvideo -tarjontaa. Kivaa aprillipäivän jatkoa kaikille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *