Sieniä sieniä

Päivän oppi: Juo sieniä! 

Kirjoitin kilometrin pituisen sepustuksen sienihypetystä, siteeraten Jaakko Halmetojaa ja kaiken maailman sienitutkimuksia. Sitten totesin, että miksi hitossa referoin tekstejä, joita netti on jo pullollaan? Siispä tiivistettynä mun pointit. Sienet ovat ihan huippuja! Four Sigma Foodsin Instant-tuotteet loistavia! Sienten lisäksi FSF:n pussukoissa on kaikkea muutakin superia (voikukkaa, ruusunmarjaa, tulsia, lakritsijuurta mm.). Suosittelen! Tässä lista mitä niistä käytän ja miksi. 

img_827916335167.jpeg

Chaga (pakuri) – Antioksidanttipommi, joka ylläpitää tervettä immuunivastetta. Otan ensimmästen flunssan oireiden ilmaantuessa, flunssan aikana ja ihan muuten vaan. 

Reishi (lakkakääpä) –  Suojaa kehoa mm. stressin aikaansaamilta vaikutuksilta ja rentouttaa. Käytän päänsärkyyn ja illalla ennen nukkumaan menoa parantamaan unenlaatua. Myös migreenikohtauksen yhteydessä minulla on tapana kulauttaa tätä huiviin. 

Cordyceps (kiinanloisikka) – Voimakas adaptogeeni, joka energisoi kehoa. Otan työpäivän aikana, yleensä aamupäivällä, jos tuntuu, että päivä ei lähde millään käyntiin. Tämä antaa energiaa tasaisesti aiheuttamatta kofeiinin kaltaista tärinä -fiilistä. 

img_741852116453.jpeg

Shiitake (Siitake) – Sisältää kaikki välttämättömät aminohapot ja paljon mineraaleja. Siitake on kokonaisvaltainen kauneusjuoma, joka huolehtii ihon kauneudesta. Tämä on maun puolesta suosikkini, johtuen varmaankin siitä, että on näistä ainut, johon ei ole lisätty steviaa. Sisältää myös superyrtti schisandraa, jonka väitetään saavan ihon hehkumaan. Riittäviä myyntilauseita mulle. 

Lion’s Mane (siiliorakas) – Suojaa hermostoa ja parantaa keskittymiskykyä. Tätä otan töissä, kun keskittymiskyky on kateissa, enkä saa mitään aikaiseksi. Toimii hyvin silloin, kun työpöydällä on jäätävä paperivuori ja tulee fiilis, että ”en selviä tästä”. Auttaa keskittymään silloin, kun tuntuu, että on likaa töitä, eikä saa mitään aikaiseksi. 

Maitake (koppelokääpä)- Parantaa ruoansulatusta ja tukee painonhallintaa. Tätä otan, jos työpäivän aikana erehdyn syömään liian raskaasti. Ruoka sulaa paremmin, enkä väsähdä kesken päivän. 

Lisää infoa Four Sigma Foodsin tuotteista voit käydä tsekkailemasta mm. täältä. Meikäläiselle ei ole maksettu mitään tämän brändin hypettämisestä, vaan olen aidosti innostunut näistä ja voin lämpimästi suositella ihan kaikille. 

img_746276913518.jpeg

Tiesittekö muuten, että jaamme noin 30% samoja geenejä sienien kanssa? Olemme siis kolkytprosenttisesti sieniä. Taitaa olla siis tatti muuallakin kuin otsassa. 🙂 

Ja sitten loppuun se pääpointti: Mielestäni liian harvoin muistetaan se fakta, että käyttämämme synteettiset lääkkeet on usein kehitetty kasvien (tai juurikin sienien, esim. penisiliini) yhdisteistä. Luonnosta saatavien kasvien lääkinnällisille vaikutuksille/potentiaalille pitäisi antaa huomattavasti enemmän arvoa. Ihminen on erkaantunut liiaksi luonnosta. Tässäkin asiassa….

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *