Tosielämän esikuvat

Narsistin somevinkit postauksen jälkeen jäin edelleen pohdiskelemaan treenikuvia jakavien väitettyä narsismia ja erityisesti omia motivaatioitani tiettyjen somekuvien jakamiseen. Ihan suoraan sanottuna mietiskelin sitäkin, millaisia kuvia kannattaa ylipäätään jakaa, ettei niistä välity tarve korostaa itseään ja todistella paremmuuttaan. Samalla kun pohdiskelin omaa suhtautumistani muiden jakamin somekuviin tajusin lopulta myös yhden seikan. 

Seuraan Instagramissa pääasiassa urheilu- luonto- sekä ruoka-aiheisia kuvia jakavia henkilöitä. Erityisesti urheilukuvia jakavien henkilöiden tilejä käyn tsekkaamassa aktiivisesti. Tämän lisäksi seuraan useita liikunta-aiheisia blogeja. Monesta Instassa ja blogimaailmassa seuraamastani tyypistä on tullut melkeinpä fanituksen kohde, jopa suoranainen esikuva. Sen sijaan, että fanittaisin vaikkapa kansainvälisiä urheilutähtiä, fanitan huomattavasti enemmän ihan tavallisia kuntourheilijoita. Toki jonkun Usain Boltin tai Michael Phelpsin tekemiset saavat haukkomaan henkeään, mutta en heitä millään muotoa voi esikuvanani pitää. Fanituksen kohteeni ovat tavallisia, Suomalaisia naisia ja miehiä, jotka hakevat hyvän kunnon lisäksi elämyksiä ja positiivista mieltä liikunnasta ja eritoten luonnossa liikkumisesta. Kaikkia yhdistää omien rajojen hakeminen ja itsensä haastaminen tavalla tai toisella, mutta ennen kaikkea tavoite ylläpitää fyysistä ja henkistä terveyttä liikunnan avulla. 

Itselläni on lukemattomia kertoja tullut näistä instakuvista tai blogipostauksista ”mäkin haluun” -fiilis. Olen saanut positiivista inspistä ja motivaatiobuustia monesta kuvasta ja blogitekstistä. Sellaisina päivinä, kun liikunta on maistunut puulta tai homma on tökkinyt syystä tai toisesta, olen usein saanut virtaa ja tsemppiä muiden treenikuvista tai juoksukertomuksista. Niinpä haluan tarttua tässä asiassa ilmiön positiiviseen puoleen. Minulla kun on vapaus valita, mitä tilejä ja blogeja seuraan. Haluan seurata sellaisia tilejä, jotka herättävät minussa positiivisia ajatuksia, inspiroivat yrittämään ja haastamaan itseäni, saavat ajattelemaan, että ”mäkin haluan” ja ”mäkin pystyn” ja antavat minulle noita tosielämän esikuvia. 

Kiitos kun inspiroitte! Parasta perjantaita kaikille. 

img_3783.jpg

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *