Vaaroja ja haaveita

Kuva Karri Pasanen (Vaarojen Maraton 2014)

Jos totesin viime postauksessa, että olen lähdössä Vaaroille ”lepposin mielin”, niin toteamus oli taas ehkä vähän ennenaikainen. Olisihan se nyt pitänyt tietää. Täydellinen kykenemättömyys suhtautua mihinkään tämän kaltaiseen löysin rantein nyt vaan on sisäänrakennettua minussa. Tämä viikko on siis mennyt enemmän ja vähemmän ”mihin hittoon oon taas itteni lykännyt” –fiiliksissä. Olo ei ole pätkän vertaa luottavainen oman kunnon suhteen, kropassa kaikki tuntuu olevan huonosti ja pieni piru olkapäällä huutaa taukoomatta korvaan ”susta ei oo vielä tämmösille matkoille”.

Pirulla on kieltämättä pointtinsa. Tänä kesänä on tullut haukattua jo kaksi liian suurta suupalaa. Meikäläisen kuntopohjilla olisi ollut järkevintä juosta tämä kesä puolikkaita ja siirtyä näille yli maratonin pituisille matkoille vasta ensi vuonna. Osaltaan noihin kisavalintoihini vaikutti ahnehtimisen sijaan toki se, että en halunnut tänä vuonna lähteä Sekopääjuoksijan mukaan reissuille ainoastaan kisaturistiksi. Hotellissa hengailu gps-palluraa tuijottaen ei juurikaan houkuttanut, joten lykkäsin ilmoa sisään kaikkiin niihin kisoihin joihin Sekopääjuoksijakin oli menossa. No tulihan sitä jotain myös ahnehdittuakin. Pallaksella olisi ollut tarjolla 26 km matka, mutta sen sijaan valitsin suuruudenhulluuspäissäni 55 km hubailun ja rämmin lopulta maaliin kaikkeni antaneena yhdessätoista tunnissa. Tuo kokemus oli silti arvokas ja kaikin puolin mieleenpainuva. Vaaroille taasen ei jäänyt oikeastaan vaihtoehtoa. 14 km matka ei olisi tarjonnut minulle henkisesti juuri mitään, joten siksi valinta osui automaattisesti nelikolmoselle.  

Kuva: http://www.vaarojenmaraton.fi/

Nyt edessä häämöttävä Kolin kisa juostaan siis lauantaina. Sekopääjuoksija lähtee perjantaina taivaltamaan omaa 131km matkaansa ja pelkään pahoin, että perjantain ja lauantain välinen yö menee meikäläisen osalta juurikin siihen gps-palluran kyttäämiseen.

43 km reitti on kokenut uudistuksen ja loppuosan pitkä tiepätkä on korvattu tänä vuonna haastavalla polkuosuudella. Uudistuksen myötä bonuksena reitillä on nyt noin 250 lisänousumetriä. Vaarojen Maratonin neljäkolmosen total noususumma on noin 1500 m luokkaa, joten tunkkaamaan pääsee jälleen ihan sydämensä kyllyydestä. Lisäksi reitti on siinä mielessä aika kakkamainen, että selkeästi pahin osuus taitetaan välillä 18km - maali. Elikkäs reitti muuttuu erityisen haastavaksi juuri niillä main, kun meikäläinen alkaa hiipumaan. Lopussa nitistetään vielä kaikki mehut naisesta, kun ennen maalia kivutaan koko reitin pisin nousu. Ehkä aavistuksen nousee kylmä hiki otsalle. Mihin hittoon mä oon taas itteni lykännyt?

Sitten sain kaverilta viestin, jossa hän toivotteli tsemppiä kisaan. Lopuksi hän totesi "sä menet taas tekemään haaveista totta." No hitto - niinhän minä menen. Tuossa kohtaa panikointi kaikkosi. 

----------------------------------

Ajelemme tällä hetkellä kohti Itä-Suomea ihan hirvittävässä kaatosateessa. Sade on seurannut meitä koko matkan Porista asti. Toivottavasti taivas tyhjenee huomiseen mennessä ja pääsemme kaikki matkaan edes hieman kuivemmassa säässä. Palaan asiaan jälleen jonkinmoisen kisarapsan merkeissä! 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Ne edellisvuosien tulokset on ihan hullun nopeita - joko kaikki on sika paljon parempia kun mä, tai reitti on muutosten myötä hidastunu tosi paljon. Joka tapauksessa hyvin se menee ja DNF ei ole vaihtoehto! 

Ps. Kurkkaa sun meili. :)

Hymyileoletupea

Se reitti on käsittääkseni muuttunut jonnin verranki haastavammaksi, joten ei kannata vertailla viime vuoden aikoihin. 

Hyvin se menee todellakin! 

Mä lähden sillä asenteella liikenteeseen, että kaikki peliin, mutta ei kuiteskaan ihan hinnalla millä hyvänsä. Eli jos DNF tulee ni se on sitte järkevämpi valinta kuin maaliin pyristely. Mut toki se DNF o tosi kakka vaihtoehto :) eli maaliin ollaan täpöt menossa. 

Pistin sulle viestiä takasin :) 

Suvi K.
Sisunainen

Joo sori oli huonosti ilmaistu: en tarkoittanut, että hinnalla milla hyvänsä, vaan että ihan sama kuinka hitaasti rämpii, niin kyllä sinne maaliin aikanaan pääsee. :) Tsemppiä!

Hymyileoletupea

Jees mä tajusin Suvi sun pointin eli ei ollu mitenkää huonosti ilmastu :)

Kommentti oli lähinnä vaan tätä omaa kelailua. Oon pohtinut paljon näissä touhuissa sitä, että millä hinnalla mä haluun sinne maaliin päästä. Lopputulemana se, että juoksusta pitää jäädä hyvä maku suuhun eikä rämpiä loppuun asti vaan sen takia, että keskeytys olis joku häpeä. Hymyillen maaliin tai ei maaliin olleskaan. 

 

Hanna / Sporttaillaan! (Ei varmistettu) Http://sporttaillaan.com

Oma polkuilu alkoi juuri Vaaroilta kaks vuotta sitten :) Se maisema ja reitti on älyttömän upee! Nauti matkasta siis! Itse en tykännyt lopun metsätiepätkistä, joten reittimuutos on toivottu! Ens vuonna pakko olla mukana, joko yhdellä kiekalla tai kahdella.. ;) Sen näkee sitten!!

Tsemppiä matkaan!! Hyvin se menee! Ja lopun nousu on huikee, ota kaikki irti siitä ;)

Hymyileoletupea

Koli on kyllä maisemiltaan ihan huikea. Kädet ristissä toivon, että ei tulis nyt mikään kauhea vesisadekeli, jotta pääsis vähän nsutiskelemaan maisemistakin tällä kertaa :) 

Kiitos Hanna tsempityksestä! Mä lupaan ottaa mäistä ja siitä vikasta eritoten kaikki irti! :D Tavalla tai toisella....

Ja ehdottomasti ens vuonna lähdet Vaaroille. Ja kaks kierrosta tottakai! :)

Luontoloinen (Ei varmistettu) http://luontoloinen.blogspot.fi/

Hei ihan hulluna tsemppiä kisaan! Nimenomaa menet nautiskelemaan ja otat sen ajan minkä tarvitset. Hengessä mukana. :)

Hymyileoletupea

Kiitos paljon tsempityksestä :) Nimenomaan naatiskellen yritän tällä kertaa edetä. Ihanaa, kun porukat on niin hengessä mukana! Juoksuimmeiset on parhaita <3 

Lotta Katariina
Pumpui

Tsemppiä, hyvin se menee! Mua suorastaan harmittaa että en sittenkään ilmoittautunut Vaaroille tänä vuonna. Ehkä ensi vuonna sit!

Hymyileoletupea

Kiitos Lotta tsempityksestä! :) Kyl mä tän klaaraan taas :D

Ja ens vuonna ehdottomasti ilmoa sisään! Vaarat on kuiteski klassikko! 

Lotta Katariina
Pumpui

Ja Karhunkierroksen ilmo aukeaa ensi viikolla...

Hymyileoletupea

Kyllä vain :D Taktisesti Nutsilta fiksu veto pistää se tähän kohtaan. Veikkaan, että tunkua riittää. 

Satu / juoksuaskeleet (Ei varmistettu) http://juoksuaskeleet.blogspot.fi

Tsemppiä, iloa ja hymyä matkalle! Kolilla on upeaa, etenkin ruskan sävyttämään aikaan! Hengessä mukana! :)

Hymyileoletupea

Kiitos Satu :) Koli on kyllä niin upea! Ihanaa kun oot hengessä mukana <3 Saan hurjasti tsemppiä näistä kaikista ihanista kannustusviesteistä! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.