Kapselin perusta – Basics

Jokaisen kapselivaatekaapin perustana on ympärivuotinen peruskapseli, eli ns. basics. Se koostuu yhdestä tummasta väristä, yhdestä vaaleasta ja yhdestä tai kahdesta aksenttiväristä. Iholleni sopivat kylmät sävy, joten itselläni nämä värit ovat musta, harmaa, valkoinen ja farkku. Edellä mainitut värit ovat itseasiassa myös niitä, joita yleisimmin löytyy jo valmiiksi kaapista ja ne on helpointa yhdistää muiden vuodenaikojen kapseleiden kanssa. Jos suosit lämpimiä sävyjä, niin basics voisi kohdallasi olla myös esimerkiksi tummanruskea, beige ja valkoinen. Käytännössä basicin idea on se, että se käy yhteen jokaisen vuodenajan kapselin kanssa ja sitä voi käyttää ympäri vuoden. Kokeneet kapselityypit voivat ottaa basiciin tummaksi ja aksenttiväreiksi myös jotain räväkämpää, mutta suosittelen aloittamaan basicin rakentamisen suhteellisen neutraaleista väreistä. Omasta kaapistani yllätyksekseni löytyi melkein kaikki basics artikkelit! Lähinnä siis sain viedä ylimääräisiä kirpputorille. Ainoastaan hyvä ja laadukas poolopaita puuttui basicistani.

Ohessa otteita omasta basicistani:

Kuten värimaailmasta huomaa, voin valita minkä tahansa alaosan minkä tahansa yläosan tai takin kanssa ja kaikki sopivat aina yhteen! Kuvassa tosiaan vain osa basicistani.

Kokonaisuudessaan se sisältää seuraavat artikkelit:

1 x siistimpi pitkä takki (kuvassa harmaa ruudullinen)

1 x musta villakangastakki

1 x valkoinen bleiseri

1 x musta bleiseri

1 x farkkutakki

1 x musta nahkatakki

1 x raidallinen pitkähihainen paita (Marimekon mustavalkoinen tasaraita)

1 x harmaa college

1 x harmaa neuletakki

1 x musta ohut neule

1 x harmaa pörröneule

1 x pikkumusta mekko

3 x t-paita (musta, harmaa ja valkoinen)

3 x kauluspaita (raidallinen mv, musta, farkku)

1 x musta alustoppi

1 x musta tai tumman harmaa poolopaita (tämä puuttuu vielä!)

3 x farkut (rikkinäiset vaaleat, siniset hyvät farkut ja mustat)

1 x musta puolihame

1 x musta pikkulaukku

1 x isompi musta ”shopper” laukku

1 x mustat korkokengät

1 x mustat nilkkurit

1 x tennarit (Adidas superstar mv)

1 x harmaa huivi

Yhteensä sisältää 30 artikkelia, josta saa aika monta erilaista asua eri tilanteisiin ja sääolosuhteisiin. Jos haluaa olla oikein minimalistinen, niin näilläkin periaatteessa pärjäisi, mutta itse haluan jokaiselle vuodenajalle vielä omat artikkelit, johon lainaan myös basicista vaatteita. Tästä lisää vuodenaikakapseleiden postauksessa.

Helpoin tapa minulle oli koota kapseli lattialle kasoihin 😀 Voit ottaa vaikka tuon yllä luettelemani listan pohjaksi ja katsoa löytyykö kaapista kaikki tarvittava ja heittää lattialle ne mitä aiot ottaa kapseliin mukaan. Näin myös näet kokoajan värimaailman silmiesi edessä ja jos olet epävarma sopiiko joku väri kapseliin, niin voit helposti heilutella ja mallailla sitä kasojen vieressä. Itselläni oli kaapissa useampi valkoinen t-paita, joten valitsin niistä sen kivoimman ja laadukkaimman ja loput laitoin kirpparille. Sama mustien t-paitojen kanssa (niitä oli muuten monta!). T-paitojen ei myöskään tarvitse olla täysin yksivärisiä eli niissä voi olla printtiä rinnassa, kunhan se sopii väreihin. Jos siis kaapista löytyy valkoinen t-paita, missä on esim. mustaa printtiä / joku teksti, niin se käy oikein hyvin. Sama koskee collegeja. Kaapistani löytyi valmiiksi tuo kuvassakin oleva harmaa Makian college missä oli mustaa printtiä, niin se sopi kuin nenä päähän omaan basic kapseliini.

Sitten vaan omaa basicia rakentamaan! Ja rohkeasti kaapista ylimääräiset pois. Se on yllättävän vapauttavaa 🙂 Kysymyksiä voi laittaa kommentteihin, jos niitä tulee.

<3: 4nn4

muoti tutoriaalit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *