Aloittelijan puolukkaraakakakku

Rakas serkkuni kysyi minulta, onko raakakakku hyvää ilman ”oikeaa asennetta”? Maistuuko se yhtä hyvältä kuin vastaavat voilla, sokerilla, jauhoilla ja liivatteilla väsätyt luomukset. Vastaus oli, EHDOTTOMASTI! Vaikka kovasti näistä epäterveellisemmistäkin herkuista tykkäänkin, on raakakakku oikeasti hyvää, eikä moni varmasti huomaisi eroakaan, jos ei sitä mainittaisi. Suurin ero varmasti on, että raakakakut ovat ”ruokaisampia”, niissä ei ole turhia täyteaineita, vaan ne on täyttä tavaraa, täyttä ravintoa. Tässä ensimmäinen omatekemä luomus, puolukkaraakakakku (huom. Tähän et tarvitse erikoisia superfoodeja, joka tuppaa monen aloittelijan lannistamaan).

 

Pohja:
3 dl kuorellisia manteleita
4 dl rusinoita
1 tl kanelia
½ tl suolaa

Täyte:
2 ½ dl neitsytkookosöljyä
6 dl sulatettuja kotimaisia puolukoita
3 kypsää banaania
2 dl cashew-pähkinöitä
(1–2 rkl hunajaa)

Koristeluun:
puolukoita ja vaikka auringonkukansiemeniä

 

kuva.JPG

Valmistus:

Laita mantelit ja cashew-pähkinät erikseen likoamaan kylmään, väljään veteen jääkaappiin mielellään vähintään 8 tunniksi. Itsellä leipominen alkaa yleensä hetken mielijohteesta, joten ehdin liottaa pähkinöitä vain pari tuntia. Ihan hyvin riitti :)

Sitten pohjaan. Kaada manteleiden liotusvesi pois. Laita mantelit, rusinat, kaneli ja suola monitoimikoneen kulhoon ja aja mahdollisimman tasaiseksi massaksi (huom. jo tämä taikina on superhyvää, siitä voisi tehdä vaikka välipalapatukoita!!)

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Painele massa vuokaan.

Sitten vuorossa täyte. Laita neitsytkookospurkki hetkeksi vesihauteeseen eli astiaan, jossa on kuumaa vettä (hanasta tuleva kuumuus riittää), jotta öljy muuttuu nestemäiseksi. Kaada cashew-pähkinöiden liotusvesi pois.

Laita banaanit ja puolukat monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi. Lisää cashewt  ja neitsytkookosöljy. Jatka sekoittamista, kunnes massa on tasaista.

Maista täytettä. Jos kaipaat lisää makeutusta, sekoita joukkoon esim. hunajaa maun mukaan.

Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakku hetkeksi pakastimeen.

Irrota vuoan rengas. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoiluvadille ja leikkaa ylimääräinen paperi pois reunoilta. Ripottele päälle koristeeksi puolukoita ja auringonkukansiemeniä.

Ja tadaa. Aloittelijan puolukkaraakakakku on valmis nautittavaksi!

Reseptin löysin osoitteesta: http://www.hs.fi/blogi/kiusauksessa/a1305784420514

 

Seuraavaksi varmaankin kokeilen jo raakakurssilla maistamaani avocadoraakakakkua. Avocado ei uppoa mulle muuten, mutta se on hyvä piilottaa kakkuun saadakseen hyviä rasvoja ;)

Jaathan oman super-reseptisi tänne myöskin, vinkkejä kaivataan!

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.