Ituhippi lentää eli tekopyhä porvari

Kirjoitin viime kesäisestä Yhdysvaltojen itärannikon roadtripistä. Kirjoitin poikkeuksellisesta kuumuudesta ja siitä, että olimme osaltamme aiheuttamassa sitä. Sitten tuli syksy ja ICPP:n raportti. Huusimme ilmastovaaleja ilmastomarssilla kauramaitokahvi kädessä. Olemmehan ekoihmisiä. Asutaan kerrostalossa, kierrätetään eikä syödä lihaa. Paitsi ettei olla, koska lennetään huviksemme.

Aloitin blogin matkajuttujen keräämiseksi, vaikka olen kirjoittanut muustakin. Matkustaminen on kivaa ja myöhemmin on matkalla uudestaan kun plärää kuvia ja kirjoittaa tunnelmia. 

Syyslomalla en kuitenkaan lentänyt minnekään.

Enkä joululomalla. 

Talvilomalla houkuttelevat tällä hetkellä eniten kotimaan hanget. 

IMG_5292.jpeg

Viikonlopun hesarissa oli juttu vaihtoehtoisista matkustustavoista lentämisen sijaan. Jutun mukaan lomalennon väliin jättäminen on yksi tehokkaimmista ilmastoteoista, jonka yksittäinen ihminen voi tehdä. Jutussa kartoitettiin laivojen, junien ja bussien ympäristövaikutuksia ja voittaja oli tietysti juna. Junalla pääsee Suomesta muun Euroopan ja perinteisten interrail -reittien lisäksi myös Venäjän kautta Kiinaan asti sekä lautalla Japaniin ja Koreaan. Haaveilin hetken myös laivamatkasta esi-isien tavoin New Yorkiin, kunnes luin että laiva on vielä lentämistäkin pahempi pingviinintappaja. 

Maata pitkin matkustaminen vaatii lähinnä aikaa (toki välillä myös lentoja enemmän rahaa, mutta toivottavasti tämä muuttuu pian). Siksi pitäisikin päästä irti siitä ajatuksesta, että jokainen loma on oiva hetki singahtaa jonnekin kauas. Matkustaminen kannattaisi säästää pidemmille lomille, jolloin siihen voisi käyttää enemmän aikaa. Haaveissani saavun Kiinaan jo valmiiksi levänneenä, sillä olenhan koomannut ensin viikon junassa. Ja onhan se matkakin elämys, vieraassa paikassa kuppaiset asemat ja huoltsikat ovat heti jännittävämpiä kuin Kolmikulman ABC. 

Olemme jo aiemmin pyrkineet matkustamaan mieluummin harvemmin mutta pidempään. Tahdon nähdä uusia paikkoja jatkossakin, mutta pyrin miettimään miten ja milloin niihin kannattaa mennä. Tämän vuoden matkatoiveeni on matkustaa jonnekin hitaasti maata pitkin. 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *