Ensimmäinen kosteusvaurio löydetty

Kaupat on tehty ja talo saatu haltuun ikuisuudelta tuntuva aika sitten. (Ikuisuus = 6 viikkoa, tarkistin juuri kalenterista.)

Nyt siellä näyttää tältä.

Katselette makuuhuoneen ovelta – yli ruokailutilan ja keittiön – saunaan ja pesuhuoneeseen.

Päätimme toteuttaa ultimate loft -ratkaisun, jossa keittiö on erotettu saunasta lasiseinällä.

Ei vaiskaan.

Umpiseinä on tulossa takaisin.

Alkuperäinen piti purkaa,koska:

Ensin piti poistaa vain välitilan laatoitus ja sen alla ollut muovimatto, joka oli vuonna 1980 liimattu seinään asbestia sisältävällä liimalla.

Aivan mahtava asbestipurkufirma A-Purku kävi poistamassa kerrokset ja hioi seinälevyn siistiksi. (Kuvassa näkyvillä työvälineillä ei ole osuuta asiaan – nämä ovat niitä, joilla isä ja rakas purkivat keittiön kaapit.)

Keittiökaappeja purkaessa seinän nurkasta paljastui kuitenkin ehkä rakennusvuodesta saakka muhinut kosteusvaurio.

Mitäs pidätte?

Omnom, huomaattehan että homesuttua ei ole vain lattian rajassa, vaan myös ylempänä seinällä?

(Ja jos mietitte, mitä kuvan vasemmassa yläreunassa roikkuu, ne ovat patakintaat.)

Ihmeekseni en vajonnut epätoivon alhoon, vaan odottelin rauhassa, että keittiöstä ja saunasta oli purettu levyjä ja lattialaattoja niin pitkälti, että muhjuinen alue voitiin lopulta todeta suhteellisen pieneksi.

Lattian rajassa kulkevaa runkopuuta (tai mikä lienee oikea termi) piti purkaa ehkä yhteensä 2 metriä.

Purkaa piti myös kaikki levyt. Mutta saunan levyt piti kai muutenkin purkaa, koska vuoden 80 eristeet eivät olisi olleet ok nykyajan mittapuulla.

Talossa vierailleiden ja rehkineiden ammattilaisten ja vähemmän ammattilaisten yhteisymmärrys oli lopulta se, että kosteusvaurio johtui kehnon höyry/vesieristyksen ja kolmen muun tekijän yhteisvaikutuksesta.

  1. Saunan lattiassa oli kaato, joka on yli 40 vuoden ajan johdattanut lattialle joutuneen veden seisomaan keittiön vastaiseen nurkkaan.
  2. Reunimmainen keittiön kaappi oli asennettu suoraan kiinni talon ulkoseinän vastaista levyä, vailla ilman kiertämiseen tarvittavaa rakoa.
  3. Saunan piipun tienoilla on jossain vaiheessa ollut mielenkiintoinen hässäkkä vuotavaa kattopellitystä ja jyrsijäasutusta. Vettä on tuolloin valunut muuria ja keittiön vastaista seinää pitkin. Sittemmin jyrsijät ovat kadonneet tyhjentämättä kakkahuussejaan ja katto on korjattu.Kattovillat ovat kuivia, mutta ne pitää vaihtaa kokonaan saunan kohdalta.
koti remontointi oma-elama sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *