Tsa-tsa-tsaaa(tsiki)
Viime aikoina kurkut ovat ollee erittäin edullisia kaupassa. Niin edullisia, että niitä on tarttunut joka kauppamatkalla mukaan. Sen vuoksi kaivelin erilaisia kurkkuohjeita esiin ja tein näitä herkullisia tsatsikipäällysteisiä kurkkuvoileipiä.
Hyviä.
Tsatsiki
- 500 g kurkkua
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/2 sitruuna
- rouhittua mustapippuria
- 3 valkosipulin kynttä
- 400 g turkkilaista jugurttia
- mintun lehtiä
Valmistus
- Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja mausta suolalla. Laita valumaan lävikköön noin puoleksi tunniksi.
- Purista sitruunasta mehu kulhoon. Hienonna valkosipulin kynnet ja laita sitruunamehun sekaan. Mausta vielä muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
- Kaada mausteiden sekaan turkkilainen jogurtti ja valunut kurkkuraaste sekä sekoita tsatsiki hyvin. Anna maustua parin tunnin ajan.
- Tarkasta tsatsikin suolaisuus ennen tarjoilua, rouhi tarvittaessa joukkoon lisää suolaa. Tarjoile tsatsiki leivän päällä mintun tai kuten kuvassa, herneen versojen kanssa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.