Oman sadon salaatti
Nopeat retiisit ja rucolat ehtivät ensimmäisenä satoikään näin kesän korvalla. Niiden sinappiseen tulisuuteen sopii hyvin suolainen juusto ja vetisen makea vesimeloni. Salaattiin voi napsia mukaan kaikki latvottavat yrtit, mikä lisää vivahteita jokaiselle suupalalle.
Kesän ensimmäinen oman sadon salaatti (yksi annos)
- 5-7 retiisiä
- kämmenen kokoinen lohko vesimelonia, paksuus 2 cm
- 4 cm pala kurkkua
- iso kourallinen pieniä rucolan lehtiä
- muutama salaatinlehti
- peukalon paksuinen nippu ruohosipulia
- kymmenkunta yrtin vartta, joissa on muutama lehtipari
- 3 cm pala halloumi-juustoa
- balsamicoa
Valmsitus
- Huuhtele kasvimaalta tuodut kasvikset ja kuivaa ne salaattilingolla aivan kuivaksi saakka.
- Siivuta retiisit parin millin paksuisiksi siivuiksi. Halkaise kurkun pala ja siivuta myös se. Lohko vesimeloni ohuiksi kolmioiksi.
- Siivuta halloumi vajaan sentin siivuiksi. Paista siivut kuumalla pannulla molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
- Kokoa kaikki ainekset salaatiksi lautaselle ja mausta se balsamicolla.
// muokattu; vaihdoin salaatin otsikon keväästä kesäksi, sillä nyt on kesäkuu ja helle! Sitä ei vaan pieni mieli tahdo muistaa, hatara on pää.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.