Kevyesti paistettuja vihanneksia

Kevyesti paistetut kasvikset sopivat hyvin tähän aikaan vuodesta, sillä niiden maku ei vielä kaipaa patojen vaatimaa kypsytysaikaa. Paistokset ovat myös nopeita, joten niitä on kiva tehdä, kun itsellä on kova nälkä. Nopeus on valttia, ainakin näillä verensokerin heittelyillä.

blogi12_kasvispaistos_021.jpg

 

Ainekset

2 pientä punasipulia
5 cm kesäkurpitsaa
1 pieni paprika
1 iso pihvitomaatti (tai muu kiinteämaltoinen tomaatti)
1 valkosipulin kynsi
salaattijuustoa oman suolan kaipuun verran
1 tl turkkilaista salaattimaustesekoitusta tai paprikarouhetta, minttua, sitruunaa ja punapippuria
muutama rouhaisu mustapippuria
20 lehteä basilikaa
oliiviöljyä (minulla basilikamaustettua)

Valmistus

1. Lohko sipulit, suikaloi kesäkurpitsa ja paprika sekä kuutioi tomaatti. Silppua puolet basilikasta.

2. Paista vihanneksia kuumalla pannulla ruokalusikallisessa oliiviöljyä kolmisen minuuttia.

3. Murenna salaattijuusto vihannesten sekaan, lisää salaattimauste, pippuri ja hienonnetut basilikat. Kypsennä kasviksia, kunnes salaattijuusto sulaa hieman.

4. Kokoa annos lautaselle ja koristele lopuilla basilikan lehdillä. Tarjoile esimerkiksi kaura-perunasämpylän kanssa tai päällä.

blogi12_kasvispaistos_020.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.