Kieltä hivelevä makunautinto punajuuresta
Syksyyni kuuluu punajuurisadon valmistuminen – ja siitä nauttiminen. Makean punajuuren seuraksi sopii hyvin fenkolin anismainen maku ja vuohenjuuston happamuus. Tämän keiton voi yhtä hyvin valmistaa lounasevääksi kuin tarjota illallisten alkukeitoksi, se valmistuu helposti ja onnistuu taatusti!
Punajuurinen keitto
- 1/2 kg punajuuria
- 3-4 (kesä)sipulia
- 1 pieni valkosipuli
- 1 fenkoli
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 tl ruususuolaa
- 2 tl välimeren yrttisekoitusta
- 1/2 tl valkopippuria
- 200 g vuohenjuustoa
- 1 dl ruokakermaa
- (kivennäisvettä)
- päälle paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistus
- Kuori punajuuret ja kuutioi ne parin sentin kuutioiksi. Laita punajuuripalat reilun kokoiseen kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Mausta vesi suolalla ja laita anna kiehua kannen alla 15 minuuttia; käytä mietoa lämpöä sen jälkeen, kun vesi on kiehahtanut.
- Lohko fenkoli ja sipulit ja lisää kattilaan. Mikäli vettä on haihtunut kattilasta, lisää sitä niin, että kasvikset lähes peittyvät. Anna kiehua 10 minuuttia.
- Kuori kesäkurpitsa ja kuutioi se. Lisää kesäkurpitsat ja yrttisekoitus kattilaan ja anna kypsyä noin 10 minuuttia.
- Tarkasta, että punajuuret ovat pehmenneet. Soseuta keitto hyvin sileäksi.
- Lisää sekaan pippuri ja vuohenjuusto sekä ruokakerma. Anna vuohenjuuston sulaa ja sekoita keitto tasaiseksi, maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita. Mikäli haluat keitosta löysempää, ohenna keitto juuri ennen tarjoilua kivennäisvedellä.
- Tarjoile höyryävän kuumana pinjansiementen kanssa. Lisänä maistuu ruisleipä ja tsatsiki.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.