Mehevä omenapiirakka

Omenapiiras_kermaviilillä_Kasvihormoni 5.jpg

Omenapiirakka, joka syntyy käden käänteessä – voiko parempaa toivoa? Pohjaan tulee jogurttia, mikä tekee kokonaisuudesta mehevän. Vaniljainen kermaviilipäällinen puolestaan tekee erillisen vaniljakastikkeen tarpeettomaksi. Tarvitset vain yhden kulhon, jossa kerrokset kääntyvät valmiiksi vuorotellen, sekä piirakkavuoan, jossa leivonnainen paistuu valmiiksi. 

Omenia näyttää tulevan vaihtelevasti tänä vuonna. Meillä niitä saadaan yhdestä puusta, yhteensä kymmenen kappaletta. Tähän piiraaseen hain omenat kaverilta, jolla puut ovat tupaten täynnä. Jos omenia on käsissä, niin pyöräytäpä tästä piirakka herkkuhetkiin!

Omenapiiras_kermaviilillä_Kasvihormoni 4.jpg

Mausteinen kermaviili-omenapiirakka

halkaisijaltaa 28 cm pyöreään vuokaan

Pohja

  • 100 g sulaa rasvaa
  • 1½ dl jogurttia
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kauraleseitä
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl neilikkaa

Pinnalle

  • 5-6 kotimaista hapanta ja jauhoista omenaa
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl hienonnettua kaardemummaa

Päällinen

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vaniljasokeria  

Valmistus

  1. Tee ensin pohja: Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa haarukkavatkaimella (puuhaarukalla). Lisää muut pohjan aineet kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  2. Valmista omenapinta: Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita viipaleet kulhoon sitruunamehun, vaniljasokerin sekä kardemumman kanssa ja sekoita tasaiseksi. Lado maustuneet omenaviipaleet taikinan päälle.
  3. Vamista vielä pintakerros: Sekoita kaikki pinnan ainekset kulhossa keskenään tasaiseksi. Lusikoi kermaviiliseos omenoiden päälle.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoile kylmänä.

Omenapiiras_kermaviilillä_Kasvihormoni 3.jpg

Koti Ruoka ja juoma