Taskupuolukoita

blogi18_puolukka_035.jpgAina kun meille ilmestyy joku uusi hilavitkutin ja minä tiedustelen, että mistä se löytyi, mieheni vastaa ”niitä löytää kun ei kulje kädet taskussa”. Puolukkasadon kanssa meillä kävi juuri toisin päin: niitä löytyi, kun laitoin kädet nuoremman poikani taskuun! Puolukoita oli lopulta niin paljon, että niistä tehtiin yhdessä omppumehun kanssa vispipuuroa. Sitä on syöty jälkiruuaksi vaniljaisen jogurttikastikkeen kanssa ja tiedossa on vielä toinen satsi aamupalaksi. Kannattaa testata, sillä puolukoiden satokausi on nyt parhaimmillaan!

Vispipuuro

8 dl vettä
1,5 dl omenatuoremehua
2,5 dl puolukoita
1,5 dl mannasuurimoita
ripaus suolaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

valmistus

1. Keitä puolukoita vedessä viitisen minuuttia, että niiden kuoret halkeavat. Siivilöi mehu erilleen kuorista.

2. Sekoita mehut ja mannasuurimot sekä ripaus (!) suolaa teflonpintaisessa kattilassa. Suola poistaa vetistä makua. Anna kiehua kymmenen minuuttia aina välillä sekoittaen.

3. Anna puuron jäähtyä niin, että kärsit koskea siihen.

4. Vatkaa puuro sokerin kanssa kuohkeaksi. Jäähdytä kylmäksi.

Jälkkäriannokset (4 annosta)

blogi18_puolukka_037.jpg1 dl kermaa
2 dl vaniljajogurttia
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
6 dl omena-puolukkapuuroa 
muutama stevian tai sitruunamelissan lehti

valmistus

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja sokerit.

2. Annostele puuro ja vaahto kerroksittain laseihin. Koristele stevialla tai sitruunamelissalla.

blogi18_puolukka_036.jpg

koti ruoka-ja-juoma