Marraskuista puutarharuokaa
Kuopsuttelin viikolla kasvimaata ja keräilin sieltä satoa, ennen kuin pakkanen tekee siitä selvää. Punajuuret, mangoldit ja muutamat yrtit ovat vielä terässään, ja mangoldin määrä on huikea. Niistä tekee pikaista harkkuruokaa, joka kaipaa lisäkseen vain hyvät mausteet.
Punajuuripihvit (noin 4 kpl)
- 2 keskikokoista punajuurta
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 cm inkivääriä
- 1/2 tl suolaa
- pippuria
- 1 muna
- 2 rkl täysomenamehua tai 1/2 omena raasteena
- (1 dl riisiä)
- 1 dl juustoraastetta
- 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistus
- Kuori punajuuret ja raasta ne isolla terällä karkeaksi raasteeksi. Murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri punajuurten sekaan. Mausta suolalla.
- Kypsennä raastetta viitisen minuuttia keskilämmöllä kattilassa.
- Lisää hieman pehmenneeseen raasteeseen loput ainekset ja sekoita hyvin keskenään.
- Laita lettupannun kolosiin noin teelusikallinen öljyä ja kuumenna pannu kuumaksi. Jaa taikina neljäksi tai viideksi pihviksi pannun koon mukaan ja täytä koloset. Pienennä lämpö keskilämmölle ja paista pihvejä 4-5 minuuttia puoleltaan.
- Tarjoile mangoldipaistoksen ja sitruunaisen kermaviilikastikkeen kanssa. Saksanpähkinät sopivat punajuuren kaveriksi kuin nenä päähän, joten niitä kannattaa ripotella lautaselle mukaan. Herkuttele!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.