Vähän joka keittiöstä

Cannellonit_Kasvihormoni 1.jpg

Cross kitchen on mielestäni hassu ilmaisu. Meillä tuon tilalla käytetään sanaa arkiruokaa, sillä peruspäivänä ruoka valmistetaan siitä, mitä kaapista löytyy. Yksi parhaista perusruoistamme on kookosmaitobroileri, joka on tässä reseptissä sujautettu cannellonien sisään. Alkutalven ruoka siitä tuli, kun kaveriksi laitettiin porkkanaa, paprikaa ja päärynää. Arjen peruspelastaja!

Kookos-broileritäytteiset cannellonit (4:lle)

  • 400 g broilerin rintaleikkeitä
  • 2 sipulia
  • paistamiseen öljyä
  • 1 paprika
  • 1 porkkana
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl jeeraa
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 päärynää
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 pkt cannelloneja
  • tarjoiluun basilikaa

Valmistus

  1. Leikkaa broilerin rintaleikkeet sentin paksuisiksi siivuiksi. Suikaloi sipulit. 
  2. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista broileri- ja sipulisiivuja siinä hetki niin, että niiden pinta kypsyy. Siirrä sivuun.
  3. Huuhdo ja pieni porkkanat ja paprika sekä kuori inkivääri ja raasta se. Mikäli pannulle ei jäänyt öljyä, lisää sitä hieman ja paista sinapinsiemeniä ja jeeraa sekä inkivääriraastetta hetki, niin että niiden maku irtoaa paremmin. Lisää joukkoon porkkana- ja paprikapalat ja kuullota niitä kolme-neljä minuuttia. Sammuta levystä virta.
  4. Lisää pannulle currytahna ja kalakastike, sekoita. Halkaise päärynä, poista sen siemenkota ja raasta päärynä joukkoon.
  5. Soseuta vihannekset esim. sauvasekoittimella. Kaada soseen sekaan kookosmaito. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Laita jokaisen cannellonin sisään yksi broilerisiivu ja muutama sipulisiivu. Aseta täytetyt cannellonit uunivuokaan ja kaada lopuksi päälle kookosmaitokastike.
  7. Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
  8. Tarjoile cannellonit sellaisenaan mieluiten thai-basilikan kanssa.

Cannellonit_Kasvihormoni 2.jpg

Koti Ruoka ja juoma