Joulukoristeet lasissa

limedrinkki_kasvihormoni_2.jpg

Kun joulu käy uutta vuotta kohden, päätyvät parhaat päivänsä ja kiiltävän pintansa luovuttaneet koristehedelmät drinkiksi. Minttu valikoitui drinkin sekaan, sillä sitä löytyi vielä kasvimaalta. Jipii, joulukuussa omaa tuotantoa – tottahan toki kasvimaan antia pitää hyödyntää! Juoma maistui sekoittajalleen niin, että voisin ottaa itselleni puupäätarhurin lisäksi uuden tittelin: rinkkimestari. Saat toki poimia sinäkin tästä idean ja sekoitella omat juomasi. Korvaa halutessasi vaalea rommi ginillä tai nauti ihan ilman alkoholia, hyvvee se on joka tapauksessa.

limedrinkki_kasvihormoni_1.jpg

 

Granaattiomena-limedrinkki

  • 1 tl granaattiomenamehua
  • 1 rkl limetin mehua
  • 1/2 dl minttusiirappia
  • 2 1/2 dl soodaa
  • (4 cl vaaleaa rommia)
  • muutama granaattiomenan siemen
  • muutama limen siivu

minttusiirappi

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • kourallinen mintunlehtiä

Valmistus

  1. Keitä minttusiirappi: mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Lisää joukkoon mintunlehdet ja anna maustua sen aikaa, että siirappi jäähtyy aivan kylmäksi (lähes jäiseksi).
  2. Mittaa drinkin ainesosat hyvin kylminä lasiin. Koristele ja tarjoile heti.

limedrinkki_kasvihormoni_3.jpg

koti ruoka-ja-juoma