Talviruokaa: kaaliwok
Kaalinpäillä on suhteellisen hyvä säilyvyys myös kotioloissa. Joulukuun alussa jääkaappiin hankitut kaalit alkoivat näyttää viime viikolla nahistumisen merkkejä, joten ne oli pakko tehdä ruoaksi. Itsenäisyyspäivän juhlien koristeluihin hankittiin neljä kaalinpäätä, mikä on melkoinen määrä ruokaa, joten kaikki reseptit tulevat käyttöön. Tiedossa on paitsi kaalilaatikkoa, tätä herkullista wokkia, marinoitua kaalisalaattia ja kaalipihvejä tulevina päivinä. Katsotaan, missä vaiheessa ollaan yliannostuksen puolella!
Kaaliwok
ateria yhdelle tai lisuke kahdelle
- 200 g valkokaalta
- 100 g sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 4 cm pala inkivääriä
- 1-2 chiliä
- 3/4 dl öljyä
- 1-2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 dl cashewpähkinöitä
- 5-6 kirsikkatomaattia
Valmistus
- Siivuta kaali ja sipuli hyvin ohuiksi siivuiksi. Kaalin siivutus onnistuu kokkiveitsen lisäksi myös juustohöylällä. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuori inkivääri ja leikkaa se tikkumaiseksi, 2 cm pituisiksi paloiksi. Siivuta myös chili ohuiksi renkaiksi
- Kuumenna laakea pannu tai wokpannu kuumaksi ja lisää siihen öljy. Friteeraa chiliä ja inkivääriä parikymmentä sekuntia, jotta niiden maku irtoaa öljyyn
- Lisää muut raaka-aineet ja wokkaa pari minuuttia
- Lisää wokin sekaan kalakastike ja hunaja sekä sekoita tasaiseksi. Kaada seos tarjoiluvadille
- Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne cashewpähkinöiden kanssa kuivalle ja kuumalle pannulle. Kypsennä sen aikaa, että pähkinät saavat hieman väriä. Tarjoile heti
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.