Jäädykenautinto


Mangopersikkajäädyke_Kasvihormoni 3.jpg

Hedelmäinen jäädyke marjaisella kastikkeella ja vaniljaisella hunnulla. Nopea ja helppo valmistaa, maistuu talvisen herkulliselta. Jäädykkeen voi valmistaa joko jäätelökoneessa tai pakastimessa muutamaan kertaan välissä sekoittaen, muut osat valmistuvatkin tavanomaisessa kattilassa ja vatkauskulhossa.

Mangopersikkajäädyke_Kasvihormoni 2.jpg

Mango-persikkajäädyke vadelmakastikkeella ja vaniljahupulla

noin 4 annosta

Jäädyke

  • 1/2 tlk mangosiivuja sokeriliemessä (230/425 g tölkistä)
  • 1/2 tlk persikanpuolikkaita (410/235 g tölkistä)
  • 1/2 dl mangon sokerilientä

Vadelmakastike

  • n. 2 dl persikkatölkin mehu
  • n. 1 1/2 dl vadelmamehutiivistettä
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 1/2 rkl perunajauhoja
  • 1/2 dl vettä

Vaniljahuppu

  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun 

  • 2 dl vadelmia

Jäädykkeen valmistus

  1. Soseuta jäädykkeen aineet.
  2. Kaada jäätelökoneeseen tai pakasta laakeassa rasiassa viitisen tuntia. Sekoita parin tunnin välein joko lusikalla tai sauvasekoittimella.

Vadelmakastikkeen valmistus

  1. Mittaa persikkapurkin mehu vähintään 5 dl mittaan. Täytä mitta vadelmamehutiivisteellä, kunnes saat 3 1/2 dl mehua. Lisää vielä vettä, kunnes saat puoli litraa nestettä.
  2. Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta levyltä.
  3. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja kaada se mehun sekaan hitaasti yhtenä nauhana samalla mehua sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle, kunnes se pulpahtaa ja perunajauho kypsyy.
  4. Jäähdytä.

Vaniljahupun valmistus

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

ANNOSTEN KOKOAMINEN

  1. Kaada kuppiin noin 1 1/2 dl vadelmakastiketta.
  2. Ota jäädykkeestä kahden lusikan avulla soikea pallo ja aseta se kastikkeen päälle.
  3. Lisää annokseen reilu ruokalusikallinen vaniljahuppua ja koristele annos puolella desillä jäisiä vadelmia.

Mangopersikkajäädyke_Kasvihormoni 1.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma