Ilmava viettelys, joka vie kielen

Pavlova_Kasvihormoni.fi 2.jpg

Ilmavan juhlava herkku syntyy muutamasta yksinkertaisesta raaka-aineesta: valkuaisista, sokerista, kermasta, limestä ja valkosuklaasta. Mustikat (tuoreet tai pakastetut) tuovat kokonaisuuteen kevennystä ja makuharmoniaa, jota muutoin makea ja kirpeän pirteä kokonaisuus jää mielestäni kaipaamaan. Tosin meillä osa vieraista vakuutti, että kokonaisuus toimii myös ilman mustikoita. Kokeile itse!
Pavlova_Kasvihormoni.fi 3.jpg

Mustikkainen lime-valkosuklaapavlova

Pohja

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl hienoa sokeria
  • 2 tl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa

Täyte

  • 2 dl kuohu- vai vispikermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 limetin mehu
  • 2 dl mustikoita

Valmistus

  1. Vatkaa valkuaiset ja vaniljasokeri ehdottoman puhtaassa ja kuivassa kulhossa ilmavaksi hötöksi.
  2. Lisää puolet sokerista pienissä erissä munavaahdon sekaan koko ajan hyvin vatkaten.
  3. Sekoita tärkkelysjauhot lopun sokerin sekaan ja lisää sekin vähitelleen munavaahdon sekaan. Kippaa sekaan myös valkoviinietikka. Vatkaa muutama minuutti voimakkaasti, kunnes seos on hyvin jämäkkää. 
  4. Laita irtopohjaisen rengasvuoan pohjalle leivinpaperi sekä voitele vuoan reunat voilla.
  5. Levitä valkuaisvaahto vuoan pohjalle ja parin sentin paksuudelta reunoille. Halutessasi voit levittää marenkipohjan myös suoraan leivinpaperin päälle ilman rengasvuokaa, tee tällöin reunoista hieman keskustaa korkeampi. Muotoile tällöin kakku haluamasi malliseksi.
  6. Paista pohjaa 125 aseisessa (kiertoilma)uunissa puolisentoista tuntia, kunnes marenki on kuivunut.
  7. Irrota marengin reunat vuoasta veitsen avulla ja nosta pohja jäähtymään tarjoiluvadille.
  8. Valmista täyte jäähtymisen aikana: sulata valkosuklaa mikrossa puoli minuuttia kerrallaan, sekoita välillä. Kun seos on sulaa, anna sen jäähtyä hieman. Purista mehu limetistä.
  9. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää limetin mehu ja valkosuklaa kermavaahdon sekaan koko ajan hyvin vatkaten. Laita täyte 5-10 minuutiksi jäähtymään jääkaappiin.
  10. Kumoa täyte marenkipohjan päälle. Levitä pinnalle mustikat. Mikäli käytät pakastemustikoita, levitä ne mieluiten hieman kohmeisina, jotta ne sotkevat kakkua mahdollisimman vähän. Kuvassa on täysin sulaneita mustikoita.
  11. Tarjole mieluiten mustan kahvin kanssa, kata pöytään myös jäävettä ja laseja.

Pavlova_Kasvihormoni.fi 1.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.