Maistuvaa vettä

Makuvesi_Kasvihormoni.fi 3.jpg

Helteellä on pakko lipittää reilusti juotavaa, varsinkin, kun samalla puuhailee (huhkii) puutarhassa. Kesältä maistuva vesi on aivan loistava keksintö ja oman kesämakunsa voi kehtittää ihan omien mieltymystensä mukaan. Itse join eilen kahta makuhermoja kutkuttavaa yhdistelmää, jotka syntyivät niistä tarpeista, joita oli käsillä: basilikan latvontalehdistä ja raparperistä, joka puskee vartta aivan hurjaa vauhtia. Veden voi makeuttaa, jos siltä tuntuu, mutt se ei ole mitenkään pakollista. Nappaa makuvesiajatus talteen ja jaa kommentteihin omia makuvesisuosikkejasi!

Makuvesi_Kasvihormoni.fi 2.jpg

Lime-basilikavesi

  • n. 3 dl soodavettä (itse hapotettua)
  • 1 tl vaaleaa siirappia
  • n. 3 pientä silputtua (kaneli)basilikan lehteä
  • mehu noin neljäsosasta limettiä
  • jäitä, jos haluaa

Valmista sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Makuvesi_Kasvihormoni.fi 4.jpg

 

Raparperivesi

  • 2 isoa raparperin vartta
  • 2 l kylmää vettä tai soodavettä
  • 2 rkl tomusokeria
  • tarjoiluun pieniä raparperinvarsia ja jäitä

Valmistus

  1. Huuhdo raparperinvarret. Lohko ne joko repimällä tai veitsellä leikaten pituussuunnassa 2-4 osaan.
  2. Kaada vesi mieluiten läpinäkyvään kannuun ja mittaa sekaan tomusokeri, sekoita kunnes sokeri liukenee veteen. Lisää raparperinvarsisuikaleet kannuun kiertämällä ne hauskoiksi kiehkuroiksi reunoille. Nosta kannu maustumaan jääkaappiin vähintään vartiksi.
  3. Tarjoile jäillä täytetystä lasista, johon lisäät sekoitusvälineeksi nuoren ja murean raparperinvarren. Se on herkullista naposteltavaa kylmennyttyään jäiden seassa.

Makuvesi_Kasvihormoni.fi 1.jpg

Jaa oma makuvesisuosikkisi tuohon kommenttiboksiin tuomaan vaihtelua juomalasin sisältöön!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.