Alkukesän katkarapusalaatti

Katkarapusalaatti_Kasvihormoni.fi 4.jpg

Miltä alkukesä maistuu? Ruohosipuleilta, pilkistäviltä yrteiltä, uusilta perunoilta, raparperilta. Hyvältä. Yhdistin kaikki tuoreet asiat, lisäsin hieman etikkaista makua ja nautin salaatista, joka toi mieleen kesäkuun alun. Reseptiin lisäsin vaihtoehtoisia makuja, mikäli omasta puutarhasta ja kaapista ei satu löytymään kaikkia alkuperäisiä aineita.

Katkarapusalaatti_Kasvihormoni.fi 6.jpg

Uusien perunoiden ja katkaravun salaatti (4:lle)

  • 600 g keitettyjä uusia perunoita (jäähtyneitä)
  • 1 ohut raparperin varsi TAI 1 Granny Smith -omena
  • 10 herkkusientä
  • 1 prk kapriksia TAI 10 minikurkkua ja 1 dl hillosipuleita
  • 4 kevätsipulin vartta tai 3 cm paksuinen nippu ruohosipulia
  • 1 kurkku
  • vähintään 180 g pakastekatkarapuja

Kastike

  • kevätsipulien vihreät varret
  • 1 avokado
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2-4 tl sweet chili -kastiketta (tai sinappia)
  • 1 rkl paprikarouhetta
  • 1 limetin mehu
  • suolaa
  • pippuria
  • 1-2 tl sokeria, mikäli on tarve

Valmistus

  1. Valmistele kasvikset: Pieni peruna suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Siivuta raparperi millin siivuiksi tai kuutioi omena. Siivuta herkkusienet. Halkaise kevätsipuleiden vaalea osa pitkittäissuunnassa neljään osaan tai silppua ruohosipuli. Valuta säilykekasvikset.
  2. Lado salaatin ainekset ohuina kerroksina laakeaan vuokaan ja koristele pinta kevätsipulisuikaleilla. Ruohosipuli kannattaa sekoittaa muiden ainesten joukkoon.
  3. Valmista kermaviilikastike: Halkaise avokado ja puserra sen liha ulos kuorestaan. Muusaa se haarukalla.
  4. Silppua avokadon joukkoon kevätsipuleiden vihreät varret (tai pieni nippu ruohosipulia). Lisää myös kermaviili ja kaikki kastikkeen mausteet. Sekoita tasaiseksi. 
  5. Lisää kastike salaatin sekaan tai laita se maustumaan erillisessä astiassa jääkaappiin.
  6. Tarjoile auringonpaisteen, pilvipoudan tai kesäsateen seurana.

Katkarapusalaatti_Kasvihormoni.fi 5.jpg

koti ruoka-ja-juoma