Miten sen nyt sanoisi: täydellistä

Mansikoita valkosuklaata ja kermaa

Mansikoita, kaverina toffeeta, joka on keitetty valkosuklaasta ja kuohukermasta. 

Ei se elämä tästä paljon täydellisemmäksi muutu.

mansikat_valkosuklaakerma_Kasvihormoni.fi 3.jpg

Mansikoita ja valkosuklaatoffeeta

  • 100-150 g valkosuklaata
  • 2-2 1/2 dl kuohukermaa
  • (1/2 vaniljatangon siemenet)
  • Tarjoiluun pari litraa mansikoita
  • Koristeluun mintun oksia

Valmistus

Paahda valkosuklaa, sulata se kerman kanssa, jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi

  1. Paloittele suklaa leivinpaperoidulle pellille ja paahda paloja 200 asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan. Ota palat uunista, kun ne ovat ruskistuneet hieman laidoilta. Nosta saman tien pelliltä ja kumoa (teflonpinnotteiseen) paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Lisää kattilaan kuohukerma. Kuumenna valkosuklaapaloja ja kermaa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun palat ovat liuenneet kerman sekaan (aikaa kulunee viitisen minuuttia), ota kattila liedeltä jäähtymään. Mikäli haluat toffeeseesi vaniljaista makua, halkaise vaniljatanko ja rapsuttele toisesta puolikkaasta veitsen kärjellä vaniljan siemenet kerman sekaan.
  3. Anna valkosuklaakerman jäähtyä jääkaappikylmäksi. Jäähtymistä voi nopeuttaa laittamalla kermakulhon jääveteen. On ehdottoman tärkeää, että kermasta tulee kylmää tai se ei vispaannu.
  4. Vatkaa kerma pehmeän napakaksi vaahdoksi, varo ettei kerma vatkaudu yli ja juoksetu.
  5. Tarjoile valkosuklaatoffee mansikoiden kanssa. Koristele annokset mintun tai sitruunamelissan lehdillä, voit käyttää myös syötäviä kukkia.

mansikat_valkosuklaakerma_Kasvihormoni.fi 1.jpg

 

mansikat_valkosuklaakerma_Kasvihormoni.fi 4.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.