Mehevä puolukkapiirakka
Syksyn puolukkasatoa tuhlaillessani löysin Arla Ingmanin oivat leivontasivut. Niissä oli useita hyvän oloisia ohjeita, joista tein hieman soveltaen mehevän ja herkullisen puolukkapiirakan. Koska täytettä oli alkuperäisessä ohjeessa mielestäni vähäisesti, tuplasin sen määrän vaniljajogurtin avulla. Helppoa ja kätevää! Tällöin piirakka ei kaivannut alkuperäisessä ohjeessa tarjoiluehdotuksena olevaa vaniljakastikettakaan.
Ainekset
Pohja:
- 150 g voita
- 1,25 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl grahamjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl maitoa
Täyte:
- 200 g kermaviiliä
- 2 dl vaniljajogurttia
- 2 kananmunaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3-4 dl tuoreita puolukoita
Valmistus
1. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää mukaan kananmuna ja vatkaa hetki voimakkaasti, ettei taikina juoksetu (joka ei sinällään ole vaarallista).
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää muna-sokeriseokseen muutamassa erässä.
4. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa.
5. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan esim. lastaa avuksi käyttäen.
6. Ripottele päälle noin 1.5 dl puolukoista.
7. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi.
8. Kaada täyte pohjan ja puolukoiden päälle.
9. Ripottele loput puolukoista piirakan päälle.
10. Paista puolukkapiirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia (kunnes täyte on hyytynyt). Jäähdytä kokonaan ennen kuin tarjoilet piirakan.