Sekoitettavat marjamuffinit

marjamuffini_Kasvihormoni.fi 3.jpg

Marjat ovat tämän kesän auringonpaisteen seurauksena ihanan makeita. Meillä syödään niitä eniten suoraan pensaista mutta laitetaan myös jokaiseen aamupalaan ja viikottaisiin leipomuksiinkin.

Välillä tekee mieli tehdä ihan vaan pieni määrä (jottei se takamus leviä liikaa) ja kehittelin tämän herkullisen vaniljakuorrutteisen muffinireseptin – marjatäytteellä, tietysti. Tällä kertaa pihasta löytyi vadelmia, punaisia ja valkoisia herukoita sekä viimeiset mehukkaiksi kypsyneet kirsikat. Marjojen päälle vielä kerros mehevöittävää vaniljakreemiä. Ohjeessa vaikeinta lienee kohta ”tarjoile jäähtyneenä”, sillä näitä tekisi mieli maistaa heti. Slurps!

marjamuffini_Kasvihormoni.fi 2.jpg

Vaniljakuorrutteiset marjamuffinit, 8 kpl

  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 75 g sulatettua voita
  • 1 dl jogurttia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • ½  tl vanilliinisokeria
  • 3 dl marjoja
  • 3 dl vaniljakreemiä (valmisjauheesta)
  • 1 muna

Valmistusohje

  1. Sekoita kulhossa keskenään munat, sokeri, voi ja jogurtti.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kulhoon.
  3. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon muna.
  4. Laita muffinipellin päälle isot muffinivuoat. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Lusikoi päälle marjat ja niiden päälle vaniljakreemi. Kumpaakin tulee noin 2 rkl jokaisen muffinin päälle.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa viitisentoista minuuttia.
  6. Tarjoile jäähtyneenä.

marjamuffini_Kasvihormoni.fi 1.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.